Καταδίκη Μλάντιτς: Ο ηγέτης της Βοσνίας καλεί τους Σέρβους να «αποδεχτούν την αλήθεια»

Καταδίκη Μλάντιτς: Ο ηγέτης της Βοσνίας καλεί τους Σέρβους να «αποδεχτούν την αλήθεια»

«Αυτά τα εγκλήματα, που πρέπει να επιβαρύνουν τον Ράτκο Μλάντιτς και όχι το σέρβικο λαό» είπε ο Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς σχολιάζοντας την σημερινή απόφαση

Καταδίκη Μλάντιτς: Ο ηγέτης της Βοσνίας καλεί τους Σέρβους να «αποδεχτούν την αλήθεια»
Ο Βόσνιος μουσουλμάνος ηγέτης Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς ζήτησε από τους Σερβοβόσνιους να «αποδεχτούν την αλήθεια» για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Ράτκο Μλάντιτς, ως «τον μόνο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για αυτή την χώρα».

«Κανείς δεν πρέπει να αποκαλεί ήρωα τον Ράτκο Μλάντιτς, να συνθέτει τραγούδια που τον υμνούν, να δοξάζει τα εγκλήματά του», δήλωσε ο Ιζετμπέκοβιτς, εκπρόσωπος των μουσουλμάνων στην Προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Τόνισε πεπεισμένος ότι οι Σέρβοι «δεν μπορούν να ταυτίζονται» με αυτά τα εγκλήματα, που «πρέπει να επιβαρύνουν τον Ράτκο Μλάντιτς και όχι το σέρβικο λαό».

Κλείσιμο
«Δεν είναι δυνατόν να κουβαλάνε ένα τέτοιο βάρος στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ειδικά για τις διεθνοτικές σχέσεις, να φύγει αυτό το βάρος από τους ώμους του λαού για να το θέσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε.

«Το παρελθόν είναι πίσω μας, αξίζει να αναφερόμαστε σε αυτό μόνο στο μέτρο που μας υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον».

Ο 61χρονος Ιζετμπέκοβιτς είναι ο γιος του Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, του Βόσνιου ηγέτη κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1992-95, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν άλλα 2,2 εκατομμύρια στη Βοσνία. Ο Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς πέθανε το 2003.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης