Βενεζουέλα: Με «πειραγμένη» συμμετοχή το αποτέλεσμα των εκλογών

Βενεζουέλα: Με «πειραγμένη» συμμετοχή το αποτέλεσμα των εκλογών

Αυτό κατήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρείχε την υλικοτεχνική υποδομή στο καθεστώς Μαδούρο

Βενεζουέλα: Με «πειραγμένη» συμμετοχή το αποτέλεσμα των εκλογών
Σε μια σοβαρή καταγγελία για τις αιματοβαμμένες εκλογές της Βενεζουέλας προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που παρείχε την υλικοτεχνική υποδομή στο καθεστώς Μαδούρο καθώς όπως είπε ο αριθμός των συμμετεχόντων που ανακοινώθηκε ήταν «πειραγμένος».

Όπως είπε ο Αντόνιο Μουχίκα της εταιρείας Smartmatic ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν υπερεκτιμημένος κατά «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο».

Κλείσιμο
Το ύψος της συμμετοχής ήταν από την αρχή ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα έκριναν τη νομιμότητα του αποτελέσματος για τη συγκρότιση της Συντακτικής Συνέλευσης που πέτυχε ο Νίκολας Μαδούρο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας στις εκλογές προσήλθαν 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι προκειμένου να δώσουν στο καθεστώς Μαδούρο τη δυνατότητα να προχωρήσει στη συγκρότηση Συντακτικής Συνέλευσης.

Ωστόσο ο Μουχίκα δήλωσε ότι «δεν μπορώ να στηρίξω» αυτή την ανακοίνωση καθώς εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λόγω του μποϊκοτάζ που είχαν ανακοινώσει, δεν ήταν παρόντες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση Μαδούρο ανακοίνωσε τα σωστά αποτελέσματα.

Μιλώντας από το Λονδίνο ο Μουχίκα είπε ότι «με μεγάλη μου θλίψη ανακοινώνω ότι τα νούμερα των συμμετεχόντων στις εκλογές της 30ης Ιουλίου ήταν πειραγμένα».

«Με βάση την δυνατόητα του συστήματός μας γνωρίζουμε, χωρίς αμφιβολία, ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν χειραγωγημένη. Σύμφωνα με την εκτίμησή μας η διαφωνία ανάμεσα στην πραγματική συμμετοχή και σε αυτή που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση είναι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ψήφοι» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Smartmatic.

Απαντώντας, δε, σε ερωτήσεις σχετικά με το παρελθόν της εταιρείας και τις σχέσεις της με την κυβέρνηση είπε ότι «εμείς παρουσιάζουμε δεδομένα και όποιος θέλεις να τα ελέγξει ας το κάνει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης