ΗΠΑ: «Βήμα προς την δικτατορία» οι εκλογές του Μαδούρο στην Βενεζουέλα

ΗΠΑ: «Βήμα προς την δικτατορία» οι εκλογές του Μαδούρο στην Βενεζουέλα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχθούν μιά παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας, δήλωσε  η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

ΗΠΑ: «Βήμα προς την δικτατορία» οι εκλογές του Μαδούρο στην Βενεζουέλα
Η διαδικασία εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, διαδικασία που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είναι "βήμα προς τη δικτατορία" και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δεχθούν μιά παράνομη κυβέρνηση στο Καράκας, δήλωσε χθες η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Νίκι Χέιλι.

Ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουάσιγκτον για τις εκλογές της Κυριακής, ενώ οι ψηφοφόροι της Βενεζουέλας απείχαν ευρέως από τις κάλπες και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννιά άτομα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ των συγκαταλέγονται δύο έφηβοι καθώς και ένα υποψήφιο μέλος της Συνέλευσης που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιάς ληστείας, καθώς και ο Ρικάρδο Κάμπος, 30, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, που σκοτώθηκε από σφαίρα.

Ο Μαδούρο υποσχέθηκε την απαρχή μιας "νέας εποχής μάχης" στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση.

Κλείσιμο
"Οι ψεύτικες εκλογές του Μαδούρο αποτελούν άλλο ένα βήμα προς τη δικτατορία", είπε η Χέιλι σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter. "Δεν θα δεχτούμε μια παράνομη κυβέρνηση. Ο λαός της Βενεζουέλας και η δημοκρατία θα υπερισχύσουν", τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης