Τουσκ σε Λονδίνο: Τιμήστε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα χρέη σας πριν το Brexit

Τουσκ σε Λονδίνο: Τιμήστε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα χρέη σας πριν το Brexit

Δήλωσε, επίσης, πεπεισμένος ότι η Βρετανία δεν θα χρησιμοποιήσει το θέμα της ασφάλειας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων - Μπόρις Τζόνσον: Είμαστε δεσμευμένοι «άνευ όρων» στην ασφάλεια της Ευρώπης

Τουσκ σε Λονδίνο: Τιμήστε τις οικονομικές υποχρεώσεις και τα χρέη σας πριν το Brexit
Μια νέα παράμετρο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
που ξεκίνησαν στις 29 Μαρτίου με την επίδοση της επιστολής της βρετανικής κυβέρνησης στην Κομισιόν έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ
Κλείσιμο
τονίζοντας ότι το Λονδίνο θα πρέπει να «τιμήσει» όλες του τις οικονομικές δεσμεύσεις ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο βασίλειο θα τιμήσει όλες τις οικονομικές του δεσμεύσεις και τα χρέη που απέκτησε ως χώρα μέλος», επεσήμανε ο Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Βαλέτα όπου παρουσιάστηκε το προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών του Brexit.

«Δεν είναι παρά δίκαιο απέναντι σε όλους τους πολίτες, τις κοινότητες, τους αγρότες, τους επιστήμονες κτλ, στους οποίους εμείς, οι 28, υποσχεθήκαμε και οφείλουμε χρήματα», εξήγησε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ, της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, διαβεβαίωσε ότι «οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σαν αντικείμενα παζαριού από οποιαδήποτε πλευρά».

Ο κ. Τουσκ δήλωσε, επίσης, πεπεισμένος ότι η Βρετανία δεν θα χρησιμοποιήσει το θέμα της ασφάλειας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. «Οι εταίροι μας είναι σώφρονες και ειλικρινείς και γι’ αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας ως αντικείμενο παζαριού», επεσήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον λέγοντας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευθεί για την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης». «Είναι άνευ όρων και δεν αποτελεί αντικείμενο παζαριών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αλλού σε αυτή την πρωτεύουσα», πρόσθεσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

«Υποσχόμαστε μια άνευ όρων δέσμευση στην ασφάλεια και την άμυνα της Ευρώπης, διότι πιστεύουμε πραγματικά ότι αφορά την ασφάλεια και την ευημερία όλης της διατλαντικής περιοχής», υπογράμμισε ο Τζόνσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης