Πρέσβειρα Βρετανίας στην Αθήνα: Μαζί με το Brexit θέλουμε και συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, αλλιώς...

Πρέσβειρα Βρετανίας στην Αθήνα: Μαζί με το Brexit θέλουμε και συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, αλλιώς...

Τι είπε η Κέιτ Σμιθ για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ - Τι θα γίνει με τους Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο - Γιατί αλλάζουν όλα στη μετανάστευση προς τη Βρετανία

«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε λακωνικά η πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα κυρία Κέιτ Σμιθ την διαπραγμάτευση για την μελλοντική (ή τις μελλοντικές) συμφωνία ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μόλις ξεκινά.  

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, η κυρία Σμιθ υπογράμμισε πως μετά την παράδοση του επίσημου αιτήματος εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε, η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητος έχει δύο βασικές προτεραιότητες. 

«Η επιστολή της κυρίας Μέι στέλνει δυο βασικά μηνύματα. Πρώτον ότι η αποχώρησή μας δεν αποτελεί το τέλος της σχέσης μας, αλλά την αρχή μιας βαθιάς, νέας εταιρικής σχέσης. Και αυτό είναι κάτι που αναφέρεται τουλάχιστον έξι φορές στην επιστολή προς τον πρόεδρο Τουσκ» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Σμιθ. 

Η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επιτύχει μέχρι το 2019, όταν και η χώρα θα πάψει να αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  δύο παράλληλες συμφωνίες, τόσο για τη διαδικασία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση, όσο και για την μελλοντική σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Βασική προτεραιότητα είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Βρετανών και Ευρωπαίων πολιτών. Ελπίζουμε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να έχουν την ίδια προσέγγιση» υπογράμμισε η κυρία Σμιθ, αναφερόμενη στο ζήτημα των περίπου 3 εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Μεγάλη Βρετανία και περίπου 1,5 εκατομμυρίου Βρετανών πολιτών που ζουν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. 

Τι θα γίνει με τους Έλληνες που ζουν στη Βρετανία

Σύμφωνα με την Κέιτ Σμιθ, η Μεγάλη Βρετανία επιθυμεί μια ευημερούσα και ασφαλή Ε.Ε. και για αυτό θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.  «Μετά την  έξοδό μας θα υπάρξει σίγουρα ένα νέο σύστημα αναφορικά με την μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά εμείς θα καλωσορίζουμε πάντα τους ταλαντούχους Ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι συνεισφέρουν στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας».

Η κυρία Σμιθ επανέλαβε την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτύχει μια συν μια συμφωνίες εντός χρονικού διαστήματος δύο ετών, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ένωση, αλλά και την σχέση μετά το «διαζύγιο» και ιδίως τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. 

Η Βρετανίδα πρεσβευτής υπογράμμισε την «απειλή» της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ότι σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν αυτές οι δύο παράλληλες συμφωνίες, τότε η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας θα είναι μια διαδικασία που δεν θα συμφέρει καμία πλευρά.  

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Πρέσβης

Πρεσβευτής και όχι "Πρέσβειρα". Πρέσβειρα είναι η γυναίκα του Πρέσβη.

Κορυδαλλιώτης

Σοβαρά πιστεύει κανείς ότι η Αγγλία θα καταστραφεί με την έξοδο από την ΕΕ; Είστε σοβαροί; Η Αγγλία είχε αυτάρκεια στην πατάτα προ ΕΕ και μετά κατάντησε να εισάγει...Πότε η Αγγλία έχει καταστραφεί στο παρελθόν στην ιστορία της και θα καταστραφεί τώρα; Οταν η Γαλλία έκανε την καστροφική Επανάσταση που κατέληξε στην Τρομοκρατία, η Αγγλία είχε ήδη κοινοβουλευτικό πολίτευμα, ως προϊόν μεταρρυθμίσεων...Δεν είμαι φιλο-άγγλος, ούτε αντι-γερμανός, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τα ιστορικά δεδομένα.

@Κορυδαλλιώτης

Φιλοσοφική είναι η ερώτηση; Είπε κανείς ότι θα καταστραφεί η Αγγλία; Κανένας δεν πρόκειται να καταστραφεί, ούτε η Αγγλία, ούτε πολύ περισσότερο η ΕΕ.

@Κορυδαλλιώτης

Σε λίγο θα μας φέρεις και την εποχή του Βασιλειά Αρθούρου για παράδειγμα. Κανένας δεν είπε ότι η Αγγλία θα καταστραφεί. Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον όμως, σίγουρα θα πληγεί σημαντικά. Ήδη έχει πληγεί, καθώς η Λίρα έχει ήδη χάσει το 20% της αξίας της, από τότε που ανακοινώθηκε το Brexit. Και είναι μόνο η αρχή. Η Μ. Βρετανία είναι μια πλούσια χώρα, που δυστυχώς από πρωτογεννή παραγωγή, δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων της, όπως και τα καύσιμά και τις πρώτες ύλες της. Μια αδύναμη λίρα θα αποτελεί τεράστιο πλήγμα, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Βραχυπρόθεσμα ήδη προκάλεσε, ενώ τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα αν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν λήξουν θετικά. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ξένες επενδύσεις στην Μ. Βρετανία, όπου "φύγει φύγει"...

Τουσκ

... ναι αχα ... θα φατε καλα περιμενετε

Σκυλος

Και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο οσον αφορα την ΕΕ, αυτο φιλοι Βρετανοι δεν ειναι δυνατον. Καλα κανετε και θελετε να απεγκλωβισετε την οικονομια σας απο τους γραφειοκρατες στις Βρυξελλες, αυτο δεν γινετε ομως βασει ενος "μενου" τι θα θελαμε να κρατησουμε απο προνομια. Ολα η τιποτα, οπως ελεγε και ο Καρβελας παλια στο τραγουδι του.

Οι γερμανοί δεν μπορούν

Κάθε φορά που προσπαθούν να διοικήσουν την Ευρώπη, την καταστρέφουν. Πάλι τα ίδια κάνουν σήμερα, τρίτη φορά. Δεν μπορούν, είναι η φύση τους .Και πάντα οι Άγγλοι τους ... περιποιούνται.

@Οι γερμανοί δεν μπορούν

Άσε μας ρε μεγάλε με την κλαψούρα... Σοβαρευτείτε επιτέλους... Είσαι και ΕΣΥ μέλος της ΕΕ αν δεν το έχεις καταλάβει, βλάκα!

krist_eros

αδελφια προτου αρχισουμε παλι τις βρισιες, ασ αναλογισθουμε τα 3 εκατομμυρια Ελληνων που ζουν στην Βρετανια οικειοθελως γιατι εκει εχουν καλυτερη αποδοχη. Αυτο πρεπει να το σεβασθουμε. Μην ξεχνατε, οτι στην Αγγλια πηγαινανε/πηγαινουν Ελληνες αρρωστοι για μεγαλες εγχειρησεις-γιατι εκει προφανως εχουν καλυτερο συσ υγειας. Εμεις, ειμεθα εισαγωγεις στα προς το ζην κε εξαγωγεις των εξυπνοτερων απο εμας με τα γνωστα αποτελεσματα. Οι αγγλοι, με την γλωσσα τους τους νομους τους κε την μαγγια τους εχουν σημαδεψει την βορεια Αμερικη, Αυστραλια νεα ζηλανδια αφρικη , κε με το ποδοσφαιρο ολο τον κοσμο. ας σοβαρευθουμε λιγο.

Jimmy

Εγώ ξέρω ότι για απλές εγχειρίσεις από την Αγγλία έρχονται στην Ελλάδα (κρεατάκια, αμυγδαλές, οφθαλμολογικές εγχειρίσεις κ.λ.π.) για πιο φτηνά και πιο καλά. Ακόμη, πολύ χρήμα έχει δαπανηθεί από Έλληνες στην Αγγλία για σπουδές. Το οικονομικό ισοζύγιο είναι υπέρ των Εγγλέζων, κυρίως για τον λόγο που ανέφερα.

κε κε

Πες ότι με το κε κανείς πλάκα αλλιώς βρες ένα δημοτικό ΚΑΙ ξεκίνα από την πρώτη γιατί για πιο πάνω δεν είσαι.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ .ΔΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ 70 ΜΥΡΙΩΝ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

Jimmy

Είχε πει η Μέι, ότι εναλλακτικά η Βρετανία θα συσφίγξει τις σχέσεις της με Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία.

Κώστας

Οι Άγγλοι μια ζωή εκβιάζουν!

ΕΝΏ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ

Μια ζωή ξερόλες ραγιάδες με τα βρακιά κατεβασμένα και το χέρι απλωμένο για ελεημοσύνη

τττ

Εγγλέζοι αδέλφια μσς και Εγγλέζικε λαέ ανάδελφε. Είμαστε μαζί σας στις νέες ζώνες επιρροής που γίνονται στην διαλυμένη πιά Ευρώπη.

@τττ

Μπετόβλακας!

Παπαβασιλοπουλος κωστας

Αλλοιως τι ρε καραγκιοζηδες?Και τον σκυλο χορτατο και την πιτα αφαγωτη.Ρε ουστ απο δω χαβαλεδες αποικιοκρατες.Οι σκλαβοι μας τελειωσαν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191030162239_tesla-model-3-china_2

Η άντληση 300 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα από το εργοστάσιο κινητοποίησε τις οικολογικές οργανώσεις.

191109225437_automated-gearbox_2

Ο θάνατος του νεαρού ηθοποιού Anton Yelchin πριν δύο χρόνια, όταν SUV κύλησε και τον συνέθλιψε (διαβάστε σχετικά εδώ) έφερε και πάλι στο προσκήνιο τους κινδύνους που μπορούν να προκύψουν από το «δίδυμο» αυτόματο κιβώτιο και ανεκπαίδευτος – απρόσεκτος οδηγός.

merkel-arthro

«Μία κατάπαυση του πυρός απαιτεί κάποιος να την φροντίσει» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Πέτσας: Είμαστε επιφυλακτικοί, εμείς έχουμε κάνει όλη την προεργασία για ενδεχόμενη συμμετοχή σε επιτροπές παρακολούθησης - Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας

43