«PenelopeGate»: Αυτό είναι το συμβόλαιο που «καίει» την Πενέλοπε Φιγιόν

«PenelopeGate»: Αυτό είναι το συμβόλαιο που «καίει» την Πενέλοπε Φιγιόν

Τα γαλλικά ΜΜΕ «ξεμπροστιάζουν» την χρυσή οικογένεια, βγάζοντας στη φόρα αδιάσειστα στοιχεία 

«PenelopeGate»: Αυτό είναι το συμβόλαιο που «καίει» την Πενέλοπε Φιγιόν
«Τσουνάμι» αποκαλύψεων στο σκάνδαλο «PenelopeGate»
με την σύζυγο του ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, να δηλώνει το 2007 ότι ουδέποτε εργάστηκε στο πλευρό του συζύγου της όσο ο ίδιος ήταν βουλευτής και την ίδια ώρα τα γαλλικά ΜΜΕ να την διαψεύδουν, δίνοντας στην δημοσιότητα το συμβόλαιο στο οποίο φέρεται να είχε υπογράψει ως έμμισθη από το 1998 έως το 2002.

Κλείσιμο

  

Με τον Φιγιόν να έχει στυλώσει τα... πόδια, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας καθώς έχει καταθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σύζυγός του δεν ήταν κοινοβουλευτική βοηθός- φάντασμα, ο γαλλικός Τύπος ξεσπαθώνει βάζοντας στο μικροσκόπιο την «χρυσή» οικογένεια του επικεφαλής των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων και υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας.  



 
Στο σκάνδαλο που αφορά την σύζυγό του έρχεται να προστεθεί κι αυτό που σκιάζει τα δύο από τα πέντε παιδιά του.

Σύμφωνα με τη Monde Diplomatique, που επικαλείται αποκαλύψεις της εκπομπής 20 Heures του καναλιού TF1, ο Φρανσουά Φιγιόν πλήρωνε τα δύο παιδιά του, την 34χρονη σήμερα Μαρί και τον 32χρονο Σαρλ ως δικηγόρους σε ειδικές αποστολές την περίοδο που ήταν γερουσιαστής, δηλαδή από το 2005 έως το 2007.

Η προκαταρκτική έρευνα που αφορά την σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν επεκτείνεται στις δραστηριότητες και των δύο παιδιών του, την 34χρονη Μαρί και τον 32χρονο Σαρλ, όπως αποκαλύπτουν οι γαλλικές εφημερίδες Le Figaro και Le Monde.   



Εκείνη την περίοδο και τα δύο παιδιά του δεν είχαν ακόμη πτυχίο δικηγόρου αλλά σπούδαζαν.

Ειδικότερα η Μαρί Φιγιόν ορκίστηκε το Νοέμβριο του 2007 και ο αδελφός της Σαρλ το 2011.

Σχετικά με την σύζυγό του, ο Φρανσουά Φιγιόν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι, Πενέλοπε, η Βρετανίδα σύζυγός του ήταν εργαζόμενη ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, ωστόσο, εκείνη το 2007 είχε υποστηρίξει σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ουδέποτε εργάστηκε στο πλευρό του . 
   
Η γαλλική εφημερίδα Canard Enchaine που πρώτη έφερε στο φως το σκάνδαλο PenelopeGate, υποστηρίζει ότι, η σύζυγος του Φιγιόν δεν φαίνεται να έχει εργαστεί αν και έχει βάλει στην τσέπη της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Η ίδια εφημερίδα κατηγορεί την Πενέλοπε Φιγιόν ότι πληρώθηκε με το ποσό των 900.000 ευρώ για την βοήθεια που παρείχε στον σύζυγό της αλλά και σε φίλο του συζύγου της, χωρίς να εργαστεί ποτέ . 

Παρότι ο Φιγιόν εκείνη την περίοδο που κατηγορείται η σύζυγός του ήταν εκλεγμένος βουλευτής και βρισκόταν τακτικά στο Παρίσι, η Πενέλοπε πολύ σπάνια εμφανιζόταν στους πολιτικούς κύκλους.

Πέρναγε τον περισσότερο χρόνο της στην εξοχική έπαυλη του Φιγιόν στην περιοχή Σαρθ, όπου μεγάλωσαν και τα πέντε παιδιά του ζευγαριού. Όπως τονίζει η εφημερίδα, εκείνη την περίοδο τα παιδιά της οικογένειας ήταν ακόμη στο σχολείο και εκείνη είχε δηλώσει ότι θα είχε ενεργό ρόλο στη ζωή τους.

Ωστόσο, η εφημερίδα Le Figaro έρχεται να διαψεύσει την σύζυγο του Φιγιόν δημοσιεύοντας το συμβόλαιο με το οποίο η Πενέλοπε εργαζόταν το 1998 ως βοηθός του Φρανσουά, ο οποίος τότε ήταν βουλευτής.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης