«Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου» δηλώνει ο Φιγιόν παρά τον σάλο του Penelope Gate

«Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου» δηλώνει ο Φιγιόν παρά τον σάλο του Penelope Gate

Θα αντιμετωπίσω μέχρι τέλους τις επιθέσεις, λέει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων - Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, πλήρωνε και δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς 

«Δεν αποσύρω την υποψηφιότητά μου» δηλώνει ο Φιγιόν παρά τον σάλο του Penelope Gate
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, που βάλλεται εξαιτίας του σκανδάλου της αργομισθίας της συζύγου του, δήλωσε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσει "μέχρι τέλους" τις επιθέσεις και ότι δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

"Όταν επιλέγει κανείς να είναι υποψήφιος σε προεδρικές εκλογές, δεν θα πρέπει να διαμαρτύρεται μετά για τη βιαιότητα των επιθέσεων (...) Θα τις αντιμετωπίσω μέχρι τέλους. Θα είμαι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές" είπε ο Φιγιόν.

Καθώς απομένουν 80 ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, πολλά στελέχη του κόμματος θεωρούν αναγκαίο να υπάρξει ένα "σχέδιο Β" για να αντικατασταθεί ο Φιγιόν και να προταθεί ένας άλλος υποψήφιος.

Η Πενέλοπι Φιγιόν κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του αναπληρωτή του, χωρίς όμως να εργαστεί ποτέ στο κοινοβούλιο.
Κλείσιμο

Ο Φιγιόν πλήρωνε και δύο από τα πέντε παιδιά του


Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Canard Enchaine αποκαλύπτει τις πραγματικές, όπως ισχυρίζεται, διαστάσεις του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η σύζυγός του, Πενελόπ Φιγιόν. 

Μετά την έρευνα των αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εφημερίδα υποστηρίζει πως η σύζυγός του έλαβε συνολικά σχεδόν 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και του διαδόχου του Μαρκ Ζουλό, το διάστημα μεταξύ 1988 και 1990, επίσης το διάστημα 1998 έως 2007 και στη συνέχεια από το 2012 έως το 2013. 

Για την γαλλική εφημερίδα, η madame Φιγιόν έλαβε αυτά τα χρήματα χωρίς ουδέποτε να εργαστεί για αυτούς τους δύο. Εκτός από την σύζυγό του, ο Φιγιόν πλήρωνε και δύο από τα πέντε συνολικά παιδιά του, επίσης ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με την ιδιότητα των δικηγόρων, το διάστημα 2005- 2007 ενώ και η κόρη του αλλά και ο γιος του εκείνη την περίοδο δεν είχαν ολοκληρώσει ακόμη τις σπουδές τους.
  
Οι νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την έφοδο ερευνητών στο γραφείο του Φιγιόν στο γαλλικό κοινοβούλιο και την κατάσχεση εγγράφων σχετικά με την υπόθεση.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης