Η υφήλιος υποδέχεται το 2016

Η υφήλιος υποδέχεται το 2016

Παρά τον φόβο της τρομοκρατικής απειλής που προκάλεσε την ακύρωση των εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες και την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών σε Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Σίδνεϊ και Νέα Υόρκη - Δείτε πώς καλωσόρισαν το νέο έτος σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα και ορισμένες περιοχές της Ρωσίας

Η υφήλιος υποδέχεται το 2016
Ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη στην Ταϊβάν και ο ορίζοντας του Χονγκ Κονγκ πλημμύρισε με χρώμα απόψε, καθώς οι μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου υποδέχονται, η μία μετά την άλλη, τη νέα χρονιά.

Ήδη το 2016 έχουν καλωσορίσει με λαμπρότητα οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Κίνας και ορισμένων περιοχών της Ρωσίας.

Κλείσιμο
Το κεντρικό σημείο των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ ήταν το Λιμάνι της Βικτόρια, όπου έλαβε χώρα ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων με θέμα την «αγάπη και τη χαρά». Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά, στην Ταϊβάν, ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, τον Ταϊπέι 101, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.

Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος γιόρτασε στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπή Πύργο του Τόκιο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, απελευθέρωσαν πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, τα οποία φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα σ' αυτά τα μπαλόνια, στέλνοντάς τις στα ουράνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Και η Αυστραλία όμως γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου αψηφώντας τους φόβους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου το εντυπωσιακό σόου των πυροτεχνημάτων εκτυλίχθηκε χωρίς παρατράγουδα. 

Τα μεσάνυχτα ο ουρανός του Σίδνεϋ φωτίστηκε από χρωματιστές λάμψεις με ορισμένα από τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από την Όπερα αλλά και άλλα να δημιουργούν καταρράκτες που έπεφταν από τη γέφυρα του Χάρμπουργκ.


Με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων γιόρτασε το Σίδνεϊ

 
Πρωτοχρονιά με «κόκκινο συναγερμό» κάνουν οι πρωτεύουσες του κόσμου


Ενώ και οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη ετοιμάζονται να υποδεχτούν το Νέο Έτος, οι αρχές ασφαλείας ανά τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής υπό το φόβο τυφλών χτυπημάτων από ισλαμιστές τρομοκράτες. Στην Ευρώπη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός με τις αρχές να προειδοποιούν ότι έχουν πληροφορίες για επικείμενα χτυπήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους με την αλλαγή του χρόνου.

 Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουν οι μυστικές υπηρεσίες ξένης χώρας, οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να κάνουν ποδαρικό σκορπώντας το θάνατο όπως ακριβώς έκαναν και στο Παρίσι. Στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των πολιτών.

Στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, περίπου 15 χιλιάδες αστυνομικοί θα χτενίζουν την περιοχή ενώ στην Πλατεία Ταξίμ θα αναπτυχθούν πέντε χιλιάδες άντρες, όπως ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής του αστυνομικού τμήματος για την ασφάλεια της πόλης, Ζαφέρ Μπαιμπαμπά.

«Αστακός» και το Παρίσι με 11.000 αστυνομικούς να «χτενίζουν» τους δρόμους προκειμένου οι Γάλλοι πολίτες να υποδεχτούν με ασφάλεια το Νέο Έτος. Στη Βρετανία, υπάρχει κόκκινος συναγερμός με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός όχι μόνο στο Λονδίνο αλλά και όλες τις άλλες πόλεις. Στη Γερμανία και την Αυστρία, οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί καθώς θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε πολλά σημεία που έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις. Στην Αυστρία, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια κυρίως στη Βιέννη, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι διαθέτουν στοιχεία ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα χτυπήσουν στην διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Στην Ολλανδία, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε το πρώτο εξάμηνο του 2016, οι αρχές θεωρούν ότι η χώρα θα γίνει στόχος των τρομοκρατών κι ότι τα εκρηκτικά που θα μεταφέρουν οι τρομοκράτες, θα είναι κρυμμένα στα ποδήλατα με το παιδικό κάθισμα που κυκλοφορούν στην δρόμους!

Ο ουρανός βάφτηκε με χρώματα και στο Χονγκ Κονγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης