Προς 225.000 δολάρια πωλείται χειρόγραφη επιστολή του Tupac

Προς 225.000 δολάρια πωλείται χειρόγραφη επιστολή του Tupac

Την είχε γράψει από τη φυλακή όπου βρισκόταν με την κατηγορία της σεξουαλική επίθεσης, λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του

Προς 225.000 δολάρια πωλείται χειρόγραφη επιστολή του Tupac
Μία χειρόγραφη επιστολή του θρύλου της χιπ χοπ Tupac Shakur (ή 2Pac, όπως ήταν γνωστός στο κοινό του), την οποία είχε γράψει από τη φυλακή όπου βρισκόταν με την κατηγορία της σεξουαλική επίθεσης, λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του, διατίθεται πλέον προς πώληση στην αστρονομική τιμή των 225.000 δολαρίων.

Έπειτα από την καταδίκη του για βιασμό μίας γυναίκας και μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, ο διάσημος ράπερ είχε δηλώσει το 1995 ότι για αυτόν η «thug life» δηλαδή η «αλήτικη ζωή» που ζούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή και αποτελούσε την έμπνευση για τη μουσική του, ήταν πλέον παρελθόν.

Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, μακριά από τις ναρκωτικές ουσίες που κυριαρχούσαν στη ζωή του, ο νεαρός ράπερ και κοινωνικός ακτιβιστής διάβαζε πλήθος βιβλία, δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία σε έργα του Νικολό Μακιαβέλι και του Σουν Τσου. Παράλληλα, διαμόρφωνε μία δική του «φιλοσοφία του δρόμου» την οποία μοιραζόταν με στενούς του φίλους στέλνοντάς τους γράμματα από το κελί του.

Κλείσιμο


Μία τέτοια συναισθηματική επιστολή, με παραλήπτρια τη φίλη του και δημοσιογράφο Nina Bhadreshwar, αντανακλά τη βαθιά αλλαγή που είχε συντελεστεί μέσα του και αποτελεί ένα έγγραφο που πολλοί φαν του 2Pac θα έδιναν μία περιουσία για να αποκτήσουν. Ίσως γι' αυτό και η  Bhadreshwar αποφάσισε να ορίσει τόσο υψηλά την τιμή της.

Η επιστολή περιλαμβάνει μία πεντασέλιδη ανάλυση των απόψεων του Tupac για την προκλήσεις που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή κάθε νεαρός μαύρος άνδρας, μεγαλώνοντας στην Αμερική.

«Η επιστολή αντανακλά όσα κρύβει η καρδιά μου αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για ένα μεγάλο κείμενο αλλά γεμάτο αλήθειες. Χρησιμοποίησέ το όπως εσύ νομίζεις», έγραφε ο θρύλος της χιπ χοπ στη φίλη του στο εισαγωγικό σημείωμα.

Ο Shakur δολοφονήθηκε το 1996, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Η δολοφονία του στο απόγειο της δόξας του δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και αποτέλεσε πηγή εικασιών για χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης