Μακέιν: Αναποτελεσματική η πολιτική του Ομπάμα στο Ιράκ

Μακέιν: Αναποτελεσματική η πολιτική του Ομπάμα στο Ιράκ

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έπρεπε να πλήξει τους μαχητές του ΙΚΙΛ και στη Συρία

Μακέιν: Αναποτελεσματική η πολιτική του Ομπάμα στο Ιράκ
Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει πως δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα στις επιχειρήσεις των αμερικανικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση της επέμβασης, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν εξαπολύει επίθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή ο Ομπάμα θα μπορούσε να πλήξει τις θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Στρατού, όχι μόνο στο Ιράκ και στη Συρία, χαρακτηρίζοντας «αναποτελεσματική» την προσέγγισή του.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο Μακέιν πρόσθεσε πως ο Ομπάμα δεν έχει ουσιαστικά στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Ιράκ και τόνισε πως η ισχύς των εξτρεμιστών αντί να μειώνεται αυξάνεται, αποτελώντας απειλή για τις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Κάλεσε, μάλιστα, την Ουάσιγκτον να στείλει όπλα στους Ιρακινούς Κούρδους και να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που μάχεται εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την ίδια ώρα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κράτησε αποστάσεις από την πολιτική του Ομπάμα στη Συρία, λέγοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να επέμβει νωρίτερα στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και χαρακτήρισε την παρέμβασή του στην κρίση της Συρίας «αποτυχημένη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης