Βίντεο-σοκ από Λαμπεντούζα: Ζευγάρι πνίγηκε αγκαλιασμένο

Βίντεο-σοκ από Λαμπεντούζα: Ζευγάρι πνίγηκε αγκαλιασμένο

Συγκλονίζει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η La Repubblica

Βίντεο-σοκ από Λαμπεντούζα: Ζευγάρι πνίγηκε αγκαλιασμένο
Σιωπή, ο μοναδικός ήχος που ακούγεται είναι η ανάσα του δύτη, κολυμπά αργά και σταθερά πάνω από το κουφάρι ενός σκάφους και καταγράφει με την κάμερά του τα άψυχα κορμιά των ανθρώπων που ονειρεύονταν μία καλύτερη ζωή.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica συγκλονίζει αποκαλύπτοντας τον υγρό τάφο δεκάδων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Λαμπεντούζα σε μία προσπάθεια να πατήσουν ευρωπαϊκό έδαφος και να δώσουν ζωή στα όνειρά τους, τα οποία, όμως, βυθίστηκαν για πάντα.

Κλείσιμο

«Δείτε και ξανασκεφτείτε τις λέξεις: Ναυάγιο, μετανάστες, Μεσόγειος. Οι λέξεις γλιστρούν τόσο γρήγορα που ούτε καν το αντιλαμβανόμαστε, τις γράφουμε και τις επαναλαμβάνουμε. Ένα ρεπορτάζ, ένας τίτλος, ένας αριθμός, 120, 285, 366. Μία ακόμα λέξη: τραγωδία», γράφει συγκλονισμένος ο Ιταλός δημοσιογράφος, Ατίλιο Μπολτζόνι που  υπογράφει το συνοδευτικό κείμενο του βίντεο.

«Έχουμε συνηθίσει, έχουμε εκπαιδευτεί να μεταφέρουμε με κάθε λεπτομέρεια τη δυναμική του ναυαγίου, έχουμε εξειδικευθεί να ξαναστήσουμε τις ζωές των ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια», συνεχίζει ο Μπολτζόνι.

Πλέον, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο θάνατος των μεταναστών έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας, με αρκετούς να νιώθουν θλίψη για τον άδικο χαμό τους, αλλά και πολλούς να αισθάνονται ενοχλημένοι.

«Πολλοί υποφέρουμε, άλλοι θυμώνουν γιατί πέθαναν εδώ, εδώ σε εμάς, στην Ιταλία που δε θα τους ήθελαν ούτε ζωντανούς, ούτε νεκρούς. Ιδεολογία, προκατάληψη, ρατσισμός, ηλιθιότητα που μετατρέπεται σε κακία. Υπάρχει εκείνος που προσεύχεται, εκείνος που υπόσχεται και εκείνος που απειλεί», τονίζει ο Μπολτζόνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης