Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί την Πέμπτη στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως «υπάρχουν καλές προοπτικές για τη συνάντηση», η οποία αρχικά δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, αλλά έγινε κατόπιν δικής του επιμονής
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στις συνομιλίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στην Τουρκία, μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης πως «υπάρχουν καλές προοπτικές για τη συνάντηση», η οποία αρχικά δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, αλλά έγινε κατόπιν δικής του επιμονής: «Δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στη συνάντηση, καθώς ο ένας ζητούσε εκεχειρία και ο άλλος την απέρριπτε. Υπήρχαν συνεχείς διαφωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είπα τότε: "Σε αυτό το σημείο πρέπει να σταματήσουμε. Απλώς πηγαίνετε στη συνάντηση. Η συνάντηση έχει καθοριστεί. Να πάτε την Πέμπτη"».
Σχετικά με τη δική του πιθανή παρουσία στη συνάντηση, ο Τραμπ είπε: «Θα βρίσκομαι κάπου στη Μέση Ανατολή εκείνη τη στιγμή. Δεν γνωρίζω ακριβώς πού, αλλά αν κρίνω πως η παρουσία μου μπορεί να βοηθήσει, θα ταξιδέψω εκεί».
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.