Σκάνδαλο στο παλάτι της Δανίας: Το μυστικό ταξίδι του διαδόχου Φρειδερίκου και η γοητευτική σταρ

Σκάνδαλο στο παλάτι της Δανίας: Το μυστικό ταξίδι του διαδόχου Φρειδερίκου και η γοητευτική σταρ

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 47χρονη ηθοποιός Τζινοβέβα Κασανόβα μετά την δημοσίευση σε ισπανικό περιοδικό φωτογραφιών με την ίδια και τον 55χρονο διάδοχο του θρόνου της Δανίας

Princess-Mary-arthrou
Στις 25 Οκτωβρίου γύρω στις 7 το απόγευμα ένας άνδρας με μούσι και μια γοητευτική ξανθιά περπατούν πλάι πλάι και μιλούν χαμηλόφωνα στο πάρκο El Retiro της Μαδρίτης. Δύο άνδρες τους ακολουθούν διακριτικά. Είναι οι σωματοφύλακες του 55χρονου πρίγκιπα Φρειδερίκου, διαδόχου του θρόνου της Δανίας, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει μια επίσκεψη «αστραπή» στην ισπανική πρωτεύουσα και πέρασε 24 ώρες με την 47χρονη Τζινοβέβα Κασανόβα, ηθοποιό με καταγωγή από το Μεξικό και πρώην σύζυγο του Ισπανού αριστοκράτη Καγετάνο Μαρτίνεζ ντε Ιρούχο, γιου της δισεκατομμυριούχου δούκισσας της Άλμπα, η οποία απεβίωσε το 2014.

Το ζευγάρι φαινόταν ηρέμο και χαλαρό, όμως δύο εβδομάδες αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου, η ζωή του έγινε άνω κάτω, όταν το σκανδαλοθηρικό ισπανικό περιοδικό Lecturas δημοσίευσε φωτογραφίες του Δανού γαλαζοαίματου και της Κασανόβα από την βόλτα τους στο πάρκο, την επίσκεψή τους σε έκθεση ζωγραφικής με έργα του Πικάσο, το ρομαντικό δείπνο τους σε κεντρικό εστιατόριο της Μαδρίτης ενώ το ρεπορτάζ αποκάλυψε πως ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μαίρη και πατέρας τεσσάρων παιδιών διανυκτέρευσε στο διαμέρισμα της γοητευτικής συνοδού του και νωρίς το επόμενο πρωί ένα αυτοκίνητο της πρεσβείας της Δανίας τον παρέλαβε για να τον οδηγήσει στο αεροδρόμιο. Εκείνη την περίοδο η πριγκίπισσα Μαίρη έλειπε σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη.

Οι αποκαλύψεις για τα εξωσυγικά παραστρατήματα του Δανού γαλαζοαίματου δεν φέρνουν σε δύσκολη θέση μόνο την 83χρονη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, που μόλις το περασμένο έτος είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα της όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τους τίτλους ευγενείας από τα τέσσερα παιδιά του μικρότερου γιου της, πρίγκιπα Ιωακείμ αλλά σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση βρέθηκε και το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας. Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών και μεγάλη αποστολή επιχειρηματιών πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Κοπεγχάγη από την περασμένη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, η οποία όμως επισκιάστηκε από την έκταση της δημοσιότητας που έλαβε η φημολογούμενη σχέση του πρίγκιπα Φρειδερίκου με την Μεξικανή ηθοποιό, ριάλιτι σταρ και ενεργό μέλος φιλανθρωπικών οργανισμών, Τζινοβέβα Κασανόβα.

Genoveva-Casanova
Η Τζινοβέβα Καζανόβα


Μεγάλη έκταση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το ειδύλλιο του «άπιστου» διαδόχου του θρόνου της Δανίας

Το ειδύλλιο του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας της Δανίας με την γοητευτική Κασανόβα απασχολεί από τις 8 Νοεμβρίου, όχι μόνο τον ισπανικό Τύπο αλλά και τα μέσα ενημέρωσης στη Δανία και στο Μεξικό, χώρα καταγωγής της Τζινοβέβα Κασανόβα. Η εφημερίδα Ekstra Bladet της Δανίας ασκεί κριτική στο παλάτι και αναφέρει πως η βασιλική οικογένεια στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram κάνει αναρτήσεις για όλα εκτός από το επίμαχο θέμα. Η ίδια εφημερίδα γράφει πως αν και η Κασανόβα υποστηρίζει πως είναι μόνο «φίλοι» με τον διάδοχο του θρόνου είναι γνωστό πως της αρέσει να «κινείται» στους αριστοκρατικούς κύκλους.

Αλλά και στο Μεξικό, γενέτειρα της «πέτρας του σκανδάλου» στο γάμο του Φρειδερίκου, δεν άργησαν να φτάσουν τα «νέα» για την Κασανόβα. Το περιοδικό «CARAS» γράφει πως ο Δανός πρίγκιπας έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απιστία στον 20αετή γάμο του με την «κοινή θνητή» Μαίρη Ντόναλντσον με καταγωγή από την Αυστραλία. Μάλιστα, το περιοδικό αποκαλύπτει αποκαλύπτει πως το 1992 το κοινοιβούλιο της Δανίας είχε ζητήσει από τον διάδοχο να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του στο θρόνο, όταν η αστυνομία τον συνέλαβε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ έχοντας στο πλευρό του το μοντέλο Μαλού Ααμούντ. Όταν το 2004 ο ζωηρός εργένης γαλαζοαίματος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Μαίρη Ντόναλντσον, την οποία γνώρισε το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το παλάτι πίστεψε πως ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Μαργκρέτε θα αφοσιωθεί στην οικογενειακή ζωή.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, τα τέσσερα παιδιά που χάρισε η δικηγόρος από την Τασμανία στον Φρειδερίκο και η αφοσίωσή της στο Στέμμα δεν στάθηκαν αρκετά για να κρατήσουν τον διάδοχο στην οικογενειακή εστία. Το 2011 ο Φρειδερίκος εθεάθη να χορεύει «cheek to cheek» με άγνωστη γυναίκα σε παμπ της Κοπεγχάγης, γεγονός που θύμισε στους Δανούς το πλούσιο παρελθόν του άλλοτε «χρυσού» εργένη.

frederic-m
Ο Φρειδερίκος, η σύζυγός του και η βασίλισσα Μαργκρέτε
Κλείσιμο


Ποια είναι η γυναίκα που «απειλεί» τον γάμο του διαδόχου της Δανίας

Το ταξίδι του Δανού γαλαζοαίματου στις 25 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη ήταν «μυστικό», αποκάλυψε ο Λούις Πλιέγκο, εκδότης του περιοδικού Lecturas, σε τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου Telecinco. Μετά την έκταση που έλαβε το φημολογούμενο ειδύλλιο πρώτη η 47χρονη εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων της, στην οποία τονίζει πως τα δημοσεύματα για δήθεν ρομαντική σχέση της ίδιας με τον Φρειδερίκο είναι «κακόβουλες φήμες και κατηγορηματικά αναληθή». Από την πλευρά του το παλάτι εξέδωσε μόνο μια λιτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως: «Ακολουθούμε μια πολιτική να μην σχολιάζουμε ή να επιβεβαιώνουμε λεπτομέρειες σχετικά με ιδιωτικά θέματα. Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε τη δέσμευσή μας στο σεβασμό της ιδιωτικής ζωής των μελών της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα διαδόχου».

Η Τζινοβέβα Καζανόβα γεννήθηκε στο Μεξικό και γύρω στα 20 μετακόμισε στην Ισπανία. Ασχολήθηκε με την υποκριτική, το μόντελινγκ και εμφανίαστηκε σε ριάλιτι σόου. Το 2005 παντρεύτηκε τον Ισπανό αριστοκράτη Καγετάνο Μαρτίνεζ ντι Ιρούχο, γιο της δισεκατομμυριούχου δούκισσας της Άλμπα, η οποία απεβίωσε το 2014, αφήνοντας πίσω της αμύθητη περιουσία. Η δούκισσα ήταν η αριστοκράτισσα με τους περισσότερους τίτλους στον κόσμο. Από τον γάμο της με τον Ισπανό αριστοκράτη η Τζινοβέβα απέκτησε το 2001 δίδυμα τέκνα, ένα αγόρι, τον Λούις και ένα κορίτσι, την Αμίνα. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2007 αλλά διατηρεί καλή σχέση. Στη συνέχεια η γοητευτική ηθοποιός έκανε σχέση με τον πρώην Ισπανό υπουργό Δικαιοσύνης Χοσέ Μαρία Μισαβίλα, ενώ έγινε γνωστό πως έβγαινε και με τον Γκονζάλο Βάργκας Λιόσα, γιο του Μάριο Βάργκας Λιόσα, του περουβιανού συγγραφέα που το 2010 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η σχέση της με τον διάσημο Μεξικανό τραγουδιστή Λουίς Μιγκέλ, τον επονομαζόνο «Λατίνο Σινάτρα», δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ούτε από την ίδια, αλλά ούτε από τον τραγουδιστή, που κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αποκαλύψεις για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της ηθοποιού αλλά και για το πώς γνώρισε τον Δανό γαλαζοαίματο έκανε στην εκπομπή της την Πέμπτη η Ισπανίδα παρουσιάστρια Σουζάνα Γκρίσο. Η δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής της Espejo Publico ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με στενούς φίλους της ηθοποιού μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού Lecturas. Αυτοί της αποκάλυψαν πως η Κασανόβα γνώρισε τον μελλοντικό βασιλιά της Δανίας σε κυνήγι για γαλαζοαίματους και αριστοκράτες, που συνήθως διοργανώνεται έναντι αδράς αμοιβής στα βουνά της Αυστρίας ή της Γερμανίας. Οι δυό τους ήρθαν πολύ κοντά και συνδέθηκαν με στενή φιλία. Σύμφωνα με την παρουσιάστρια η Κασανόβα, όπως ανέφεραν οι στενοί φίλοι της, μετά τα δημοσιεύματα για το φημολογούμενο ειδύλλιο με τον πρίγκιπα, έχει κλειστεί στο σπίτι της, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το τηλέφωνό της είναι κλειστό και δεν επιθυμεί να απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που ειδικότερα στην Ισπανία, η «φιλία» της με τον Δανό γαλαζοαίματο μονοπωλεί τα μέσα ενημέρωσης.

Όσο για την πριγκίπισσα Μαίρη, φαίνεται πως είναι συνηθισμένη στις δυσκολίες της συζυγικής ζωής. Έτσι, κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στην Κοπεγχάγη επέδειξε ψυχραιμία και πίστη στο πρωτόκολλο, φωτογραφήθηκε χαμογελαστή με τον Φρειδερίκο, την βασίλισσα της Δανίας, τον Φελίπε και την Λετίθια ενώ ο σύζυγός της την αγκάλιασε προστατευτικά σε μια άκαρπη, όπως φαίνεται προσπάθεια, να διαλύσει τις φήμες που αιωρούνται απειλητικά πάνω από το παλάτι.




Ειδήσεις σήμερα:

Η άνοδος στην εξουσία του Αντόνιο Κόστα, τα αμφιλεγόμενα project του και το σκάνδαλο διαφθοράς που τον «γκρέμισε»

Τα δύο ερωτήματα που θα ρίξουν φως στη δολοφονία της 23χρονης Φαίης

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Καταιγίδες και σήμερα - Δεύτερος γύρος κακοκαιρίας από Κυριακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης