Πόλεμος στο Ισραήλ: Γαλλία και Γερμανία στο πλευρό του Τελ Αβίβ - Η Χαμάς είχε βοήθεια για να επιτεθεί

Πόλεμος στο Ισραήλ: Γαλλία και Γερμανία στο πλευρό του Τελ Αβίβ - Η Χαμάς είχε βοήθεια για να επιτεθεί

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν υπάρχουν επίσημες ενδείξεις για εμπλοκή του Ιράν - Για φρικτή και βάρβαρη πράξη της Χαμάς έκανε λόγο ο Γερμανός καγκελάριος

macron-solts
Ξεκάθαρος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αμβούργο, έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συνάντησης, ο ηγέτης της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας θεώρησε ότι η Χαμάς δέχτηκε πιθανότατα βοήθεια για να βάψει με αίμα τη Λωρίδα της Γάζας το περασμένο Σάββατο.



Κλείσιμο
Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχουν «επίσημες ενδείξεις» για «άμεση εμπλοκή» του Ιράν. Ο Μακρόν υπογράμμισε πάντως ότι τα δημόσια σχόλια της κυβέρνησης της Τεχεράνης πως στηρίζει την επίθεση στη Γάζα είναι απαράδεκτα. «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για το εάν εμπλέκεται το Ιράν στην επίθεση αλλά είναι σαφές ότι τα δημόσια σχόλια των ιρανικών αρχών είναι απαράδεκτα».

«Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για την άμεση εμπλοκή του Ιράν, για την οποία δεν έχουμε επίσημα ενδείξεις», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος κατήγγειλε τον «αβάσταχτο εκβιασμό» από την πλευρά της Χαμάς που εξακολουθεί να κρατάει ομήρους.

«Είναι απεχθές και απαράδεκτο», υποστήριξε ο Μακρόν με τη Χαμάς να απειλεί ότι θα σκοτώνει έναν όμηρο κάθε φορά που το Ισραήλ χτυπάει θέσεις αμάχων χωρίς προειδοποίηση.

Σε «πολύ στενό συντονισμό με τις ισραηλινές αρχές», το Παρίσι προσπαθεί να μάθει εάν υπάρχουν Γάλλοι μεταξύ των ομήρων, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος χαρακτήρισε «φρικτή και βάρβαρη» την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς. «Ο τρόμος δεν θα νικήσει, το μίσος δεν θα νικήσει, η βία δεν θα θριαμβεύσει», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι Γερμανία και Γαλλία στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός γραμμής ο Αποστολάκης για τους «αντάρτες» της ΝΔ - Προσωπικές οι απόψεις του λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Είχα ζητήσει βοήθεια, κανείς δεν ανταποκρίθηκε - Ήταν η έσχατη λύση», λέει ο πατέρας που άρπαξε τον 2χρονο Γιώργο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το δίλημμα του Ερντογάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης