Οι επιθέσεις που διέπραξαν μαχητές της Χαμάςκατά Ισραηλινών στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση αυτό το Σαββατοκύριακο, αποτελούν εγκλήματα πολέμου, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γκιλάντ Ερντάν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Ηνωμένα Έθνη λίγες ώρες πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό, ο Ερντάν τόνισε ότι έφτασε η ώρα να «ισοπεδωθούν» οι στρατιωτικές υποδομές της Χαμάς.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.