Ο Τζο Μπάιντεν διεμήνυσε νωρίτερα φέτος στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, μετά την επίσκεψη του δεύτερου στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους Βλαντίμιρ Πούτιν, να «προσέχει» διότι η κινεζική οικονομία «εξαρτάται» από τις δυτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στο CNN, το συγκεκριμένο απόσπασμα της οποίας μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο.
«Είπα: Αυτή δεν είναι απειλή. Είναι παρατήρηση», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.
«Αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, 600 αμερικανικές εταιρείες αποσύρθηκαν από τη Ρωσία. Και μου έχεις πει ότι η οικονομία σου εξαρτάται από τις επενδύσεις από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Λοιπόν, πρόσεχε. Πρόσεχε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.