ΗΠΑ: Στο Πεκίνο η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ - Νέα κίνηση για την εξομάλυνση των σχέσεων

ΗΠΑ: Στο Πεκίνο η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ - Νέα κίνηση για την εξομάλυνση των σχέσεων

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν - Η Γέλεν θα εκφράσει δυσαρέσκεια για την «στρατιωτική βοήθεια του Πεκίνου στη Μόσχα», αλλά θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καλύτερα κανάλια επικοινωνίας σε οικονομικά θέματα

yellen_1
Στο Πεκίνο «προσγειώθηκε» την Πέμπτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης που αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η Γέλεν προτίθεται, σύμφωνα με το Reuters, να πει στους Κινέζους ομολόγους της ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει να φέρει τη μια οικονομία απέναντι από την άλλη.

Αν και δεν αναμένονται... εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Γέλεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέες γραμμές επικοινωνίας και συντονισμού σε οικονομικά θέματα.

Η επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει να επιστήσει την προσοχή της κινεζικής πλευράς στο «απαράδεκτο της παροχής στρατιωτικής βοήθειας από το Πεκίνο στη Μόσχα» και στις συνέπειες ενός τέτοιου βήματος για την Κίνα, αν και το Πεκίνο απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

Κλείσιμο
Η επίσκεψη της Γέλεν στην Κίνα έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αντίστοιχη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αντιπαλότητά τους δεν θα πρέπει να κλιμακωθεί σε ένοπλη σύγκρουση με αφορμή και την κατάσταση στην Ταϊβάν.

Και οι δύο επισκέψεις θεωρούνται κρίσιμες για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου μετά την κατάρριψη από τον αμερικανικό στρατό ενός κινεζικού αερόστατου πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, προκύπτουν πριν από μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού που έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτογραφίες του Πριγκόζιν με περούκες και γένια βρέθηκαν στην έφοδο στη βίλα του στη Ρωσία

Πού θα δούμε 38άρια τις επόμενες ημέρες - Έρχεται καύσωνας διαρκείας από την ερχόμενη εβδομάδα

Βίντεο: Η ψευτομαγκιά των «12» κράτησε 40 δευτερόλεπτα, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης