Ολλανδία: Δωρεάν αντιηλιακό για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος

Ολλανδία: Δωρεάν αντιηλιακό για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος

Η χώρα αναφέρει ότι τα περιστατικά έχουν αυξηθεί σημαντικά και, για τον λόγο αυτό, θέλει να κάνει τη συνήθεια όλων το αντηλιακό

anthliako2
Προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου θα έχουν δωρεάν όλοι αυτό το καλοκαίρι στην Ολλανδία σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα-ρεκόρ καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Το αντιηλιακό θα διατίθεται σε σχολεία και πανεπιστήμια, φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση της χώρας ανέφερε ότι θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία, χωρίς να τους σταματά το κόστος.

Μια ιδέα που είχαν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας ήταν να μετατρέψουν τους δοχεία με αντισηπτικό που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε δοχεία με αντηλιακό.

Κλείσιμο
Οι αρχές της Ολλανδίας έχουν αναφέρει αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο Guardian.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, εξάλλου, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% σε σχέση με το 2001.

Το αντηλιακό είναι αποδεδειγμένα η καλύτερη προστασία κατά του καρκίνου και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να βάζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνει συνήθεια όπως και το βούρτσισμα των δοντιών, λένε οι αρχές στην Ολλανδία.


Ειδήσεις σήμερα:

Από στρεπτόκοκκο ο θάνατος του 8χρονου από τη Νάουσα

Ριφιφί σε κατάστημα με σπάνια νομίσματα στην Κηφισιά - Λεία πάνω από 1 εκατ. ευρώ

«Ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα» - Πώς έγινε το τροχαίο στην Κηφισιά

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης