Γερμανία: «Απαντά» με κλείσιμο τεσσάρων ρωσικών προξενείων, στην αντίστοιχη κίνηση της Μόσχας

Γερμανία: «Απαντά» με κλείσιμο τεσσάρων ρωσικών προξενείων, στην αντίστοιχη κίνηση της Μόσχας

Αντίδραση στην απόφαση της Μόσχας να περιορίσει τον αριθμό των μελών της γερμανικής αποστολής στη Ρωσία

russia_germania
Απαντώντας με το ίδιο νόμισμα στο Κρεμλίνο, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο τεσσάρων ρωσικών προξενείων στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «Bild», η κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης φέρεται να ήταν θέμα χρόνου.

Πρόσφατα, η Μόσχα είχε περιορίσει τον αριθμό των Γερμανών διπλωματών, καθιστώντας δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας αρκετών γερμανικών προξενείων στη Ρωσία. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας πέρασε στην αντεπίθεση.

Μέχρι το τέλος του έτους, γράφει η γερμανική εφημερίδα, θα λειτουργεί μόνο η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και ένα ακόμη από τα πέντε προξενεία της Ρωσίας (λειτουργούν στη Βόννη, τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, τη Λειψία και το Μόναχο).

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο ανώτατο όριο 350 Γερμανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων όπως και άλλων υπαλλήλων, κατά συνέπεια θα πρέπει να διακοπεί η λειτουργία των γερμανικών προξενείων στο Καλίνινγκραντ, το Εκατερίνμπουργκ και το Νοβοσιμπίρσκ, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Μόνο η γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα και το προξενείο στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Το ανώτατο όριο των 350 Γερμανών που επιτρέπεται να βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος περιλαμβάνει όχι μόνο διπλωμάτες και προσωπικό, αλλά και τους υπαλλήλους των Ινστιτούτων Γκαίτε και των γερμανικών σχολείων.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια «κλιμάκωση» και «αδικαιολόγητη» απόφαση του Κρεμλίνου, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, που αναγκάζει την κυβέρνηση του Βερολίνου να προβεί σε «σημαντικές περικοπές».

Οι υπηρεσίες στα τρία γερμανικά προξενεία της Ρωσίας θα σταματήσουν τη λειτουργία τους αρχές Νοεμβρίου, διευκρινίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση

Αίγυπτος: Το πρόσωπο του βασιλιά Τουταγχαμών «αποκαλύπτεται» για πρώτη φορά μετά από 3.300 χρόνια

Ηλεία: Πέθανε η Νίκη, το σκυλί που βρέθηκε σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στη Ζαχάρω

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης