Βασιλιάς Κάρολος: Το σημείο που θα γίνει η στέψη του - Πού θα καθίσει ο βασιλιάς και η Καμίλα, δείτε φωτογραφίες

Βασιλιάς Κάρολος: Το σημείο που θα γίνει η στέψη του - Πού θα καθίσει ο βασιλιάς και η Καμίλα, δείτε φωτογραφίες

Το σκηνικό της τελετής - Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε φωτογραφίες στα social media

charles_skiniko_arthro
Το σκηνικό είναι έτοιμο για την ιστορική τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου αύριο, 6 Μαΐου, στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε μια εικόνα στα social media, μια ημέρα πριν από την επίσημη-τελετή, με τη λεζάντα: «Η αυριανή τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο "Θέατρο Στέψης" στην καρδιά του Αβαείου του Ουέστμινστερ».

Σύμφωνα με το Παλάτι, τα βασικά στοιχεία της σκηνής για την πρώτη Στέψη μετά από σχεδόν 70 χρόνια, περιλαμβάνουν την Καρέκλα Στέψης (Coronation Chair), την Πέτρα του Πεπρωμένου (Stone of Destiny), τις Καρέκλες της Κληρονομιάς (Chairs of Estate), τις Καρέκλες του Θρόνου (Throne Chairs) και το Cosmati Pavement.



Η ανάρτηση περιγράφει επίσης λεπτομερώς τη σημασία κάθε στοιχείου, ξεκινώντας από την Καρέκλα της Στέψης, η οποία αποτελεί το κεντρικό στοιχείο των στέψεων για πάνω από 700 χρόνια. Σε αυτήν θα καθίσει ο βασιλιάς Κάρολος για να χριστεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, να λάβει τα βασιλικά και να στεφθεί.

Η Πέτρα του Πεπρωμένου βρίσκεται κάτω από την Καρέκλα της Στέψης και θεωρείται αρχαίο σύμβολο της μοναρχίας της Σκωτίας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην ενθρόνιση των βασιλιάδων της.

stepsi


Οι Καρέκλες της Κληρονομιάς, που βρίσκονται νότια του Υψηλού Βωμού, είναι το σημείο όπου θα γίνει η στέψη της συζύγου του, Καμίλα. Οι καρέκλες φέρουν τα βασιλικά σύμβολα της βασίλισσας και του βασιλιά.

Κλείσιμο
stepsi-


Επόμενες σε σημασία είναι οι Καρέκλες του Θρόνου, επίσης γνωστές ως Καρέκλες του Κράτους, και θα είναι το σημείο όπου ο βασιλιάς Κάρολος θα λάβει τον «χρησμό» από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι και τον πρίγκιπα της Ουαλίας, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

stepsii


Όσο για το Cosmati Pavement, σύμφωνα με την ανάρτηση της βασιλικής οικογένειας στο Instagram, τοποθετήθηκε το 1258 με εντολή του Ερρίκου Γ'. 

stepsi-karolos


Η ιστορική στέψη του βασιλιά Καρόλου, η πρώτη μετά από 70 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο στις 11 π.μ. (τοπική ώρα), ενώ αναμένεται να παρευρεθούν εκατοντάδες αξιωματούχοι, μέλη της βασιλικής οικογένειας και καλεσμένοι υψηλού προφίλ.

Εντυπωσιακές οι πρόβες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις τις τελευταίες δύο- τουλάχιστον- εβδομάδες.  Εκατοντάδες στρατιωτικοί παρέλασαν, τα ξημερώματα της Τρίτης (18/4), στους ήσυχους δρόμους του Λονδίνου καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου. Γύρω στα μεσάνυχτα, έφιπποι αξιωματικοί αναχώρησαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ακολούθησαν τη διαδρομή της πομπής προετοιμαζόμενοι για τη στέψη στις 6 Μαΐου.

Η τελετή θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από τη Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας να λαμβάνουν μέρος, σύμφωνα με το Sky News.

Midnight Coronation rehearsal for King Charles takes place on empty London streets

Προχθες πραγματοποιήθηκε η πρόβα της στέψης με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο να προσέρχονται στο Αβαείο. Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα, Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά, αλλά και η πριγκίπισσα Αννα βρέθηκαν όλοι εκεί. Παρόντα και τα εγγόνια της βασίλισα Καμίλα, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στα διαδικαστικά της στέψης του Καρόλου.

Επίσης, οι πιστοί ακόλουθοι της βασιλικής οικογένειας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη στέψη του βασιλιά όταν οι εκατοντάδες ένστολοι στρατιώτες παρέλασαν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς το Αβαείο του Ουέστμινστερ.

charles_coronation__3_
charles_coronation__5_
charles_coronation__4_
charles_coronation__6_
charles_coronation__7_


Οι ανυπόμονοι κατασκηνωτές είχαν τη δυνατότητα να δουν τις εορταστικές εκδηλώσεις της στέψης όταν η 260 ετών άμαξα - η οποία θα μεταφέρει τον βασιλιά και τη βασίλισσα - πέρασε μπροστά από τις 15 σκηνές που έχουν ήδη τοποθετηθεί στον δρόμο.

Η πρόβα της στέψης ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος, ως δεύτερος διάδοχος του θρόνου, θα ενεργήσει ως βοηθός του παππού του. Θα περπατάει πίσω από τον βασιλιά, μεταφέροντας τα ράσα του ενώ μπαίνει και βγαίνει από το Αβαείο.

charles_coronation__1_
charles_coronation__8_
charles_coronation
charles_coronation__2_


Ο Ουίλιαμ θα γονατίσει μπροστά στον πατέρα του και θα ορκιστεί ότι θα «του είναι πιστός στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα». Θα τον βοηθήσει επίσης, να ντυθεί βασιλιάς με τον χρυσό βασιλικό του χιτώνα, γνωστό και ως μανδύα, πριν από τη στέψη του.

Πίσω από τον βασιλιά Κάρολο θα ακολουθούν ο εγγονός του πρίγκιπας Τζορτζ, ο Νίκολας Μπάρκλεϊ, 13 ετών, εγγονός της Σάρα Τρόουτον μιας από τις φίλες της Καμίλα, ο λόρδος Όλιβερ Τσόλμοντλι, 13 ετών, γιος του μαρκησίου Τσόλμοντλι, φίλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, και ο Ραλφ Τολεμάχε, 12 ετών.





















Τη βασίλισσα Καμίλα θα ακολουθούν τα τρία εγγόνια της, τα δίδυμα αγόρια Γκας και Λούις, ηλικίας 13 ετών, παιδιά της κόρης της Λόρα Λόπεζ, και ο 13χρονος Φρέντερικ, παιδί του γιου της Τομ Πάρκερ Μπόουλς. Θα την ακολουθεί επίσης, ο ανιψιός της Αρθρου Ελιοτ, 10 ετών.

Οι ξεχωριστοί συμβολισμοί στην τελετή

Η τελετή ενθρόνισης του νέου βασιλιά της Αγγλίας Καρόλου Γ’ αναμένεται να είναι το πιο δημοφιλές γεγονός διεθνώς. Λαμβάνοντας τυπικά τα ηνία της βασιλείας, όπως είθισται ως πρωτότοκος διάδοχος μετά τον θάνατο της πολύ δημοφιλούς και μακροβιότερης Βασίλισσας της χώρας Ελισάβετ, το Σάββατο 6 Μαΐου αναμένεται η επίσημη τελετή ενθρόνισής του και οι τιμητικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν για 3 ημέρες προκειμένου να εορταστεί το συγκεκριμένο γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρολος είναι ο 41ος μονάρχης στη σειρά - και ο γηραιότερος που θα στεφθεί, μέχρι σήμερα.



Είναι άξιο επισήμανσης πως είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μια διαφορετική τελετή. Είναι γνωστό πως από νεαρή ηλικία ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας είχε δηλώσει τις απόψεις του περί πίστης και ανεξιθρησκίας.

Παρά το γεγονός ότι ο κάτοχος του στέμματος της Αγγλίας λαμβάνει τιμητικά και τον τίτλο του αρχηγού της Εκκλησίας της Αγγλίας, ο ίδιος πρεσβεύει πως σημασία έχει να πιστεύεις σε κάτι ανώτερο και ότι θεωρεί τον εαυτό του υπερασπιστή της πίστης γενικότερα και όχι κάποιου συγκεκριμένου θρησκεύματος.

Για το λόγο αυτό ζήτησε μια πιο σύντομη και απλή θρησκευτική τελετή που ναι μεν σέβεται το τελετουργικό και την ιερότητα του Αββαείου του Γουέστμινστερ αλλά την έχει προσαρμόσει στα δικά του γούστα, αφού επέλεξε προσωπικά τα 12 κομμάτια που θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της τελετής.

Επέλεξε να διατηρήσει μέρη των τελετών που παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπως το χρίσμα με αφιερωμένο λάδι, η παράδοση της σφαίρας και η ίδια η ενθρόνιση.

- Το λάδι με το οποίο θα χριστούν ο Βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, το οποίο καθαγιάστηκε στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο, θα περιέχεται μέσα σε χρυσό δοχείο με τη μορφή αετού.

koutali


- Το ασημένιο επίχρυσο κουτάλι στέψης είναι το παλαιότερο αντικείμενο που χρησιμοποιείται στην τελετή στέψης, έχοντας καταγραφεί για πρώτη φορά το 1349 μεταξύ των εμβλημάτων του Αγίου Εδουάρδου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και είναι το μόνο κομμάτι του έργου των βασιλικών χρυσοχόων που επιβίωσε από τον δωδέκατο αιώνα.

- Η σφαίρα του Μονάρχη κατασκευάστηκε από χρυσό τον 17ο αιώνα και συμβολίζει τον χριστιανικό κόσμο. Χωρίζεται σε τρία τμήματα με ζώνες κοσμημάτων, για καθεμία από τις τρεις ηπείρους που ήταν γνωστές στη μεσαιωνική περίοδο.

- Το Ξίφος της Εγκόσμιας Δικαιοσύνης, που απεικονίζει τον ρόλο του Μονάρχη ως Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, το Ξίφος της Πνευματικής Δικαιοσύνης, που σημαίνει τον Μονάρχη ως Υπερασπιστή της Πίστης, και το Ξίφος του Ελέους ή Curtana, το οποίο έχει μια αμβλυμμένη άκρη, συμβολίζοντας το έλεος του Κυρίαρχου. Τα σπαθιά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Α’ το 1626.

ksifos


- Το Sovereign's Ring, ένα σύμβολο βασιλικής αξιοπρέπειας, το οποίο δημιουργήθηκε για τη στέψη του βασιλιά Γουλιέλμου Δ’ το 1831 και όλοι οι ηγεμόνες από τον βασιλιά Εδουάρδος Ζ’ και μετά το έχουν χρησιμοποιήσει στις τελετές ενθρόνισης τους. Αποτελείται από ζαφείρι με ρουμπινί σταυρό σε διαμάντια.

ring





Ειδήσεις σήμερα:

Wagner: Ο αρχηγός της βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από τα πτώματα ανδρών του

Έγκλημα στο Δροσερό Ξάνθης: Νέο βίντεο από τη φυλακή ανέβασε στο TikTok ο δολοφόνος του 45χρονου

Σερβία: Σε σπίτι συγγενή του συνελήφθη ο 21χρονος μακελάρης - Είχε μαζί του πολλά όπλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης