Βρετανία: Γέμισαν με «mini στέμματα» τους δρόμους του Λονδίνου για την στέψη του Κάρολου και της Καμίλα

Βρετανία: Γέμισαν με «mini στέμματα» τους δρόμους του Λονδίνου για την στέψη του Κάρολου και της Καμίλα

Παρτέρια σε δρόμους και πλατείες έχουν ξεκινήσει να φυτεύονται με φρέσκα λουλούδια - Δείτε φωτογραφικό υλικό του protothema.gr

london-arthroy
Γέμισαν με mini βασιλικά στέμματα το Λονδίνο και τους δρόμους, από τους οποίους θα περάσει το βασιλικό ζευγάρι Κάρολος και Καμίλα, κατά την επίσημη τελετή της στέψης τους το Σάββατο 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό του protothema.gr οι εργασίες μπροστά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκονται σε εξέλιξη με τους διοργανωτές να τρέχουν να προλάβουν στην κυριολεξία τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου να είναι όλα τέλεια για τις εορταστικές εκδηλώσεις της στέψης του βασιλικού ζεύγους, που δεν θα θυμίζει σε τίποτα εκείνη της βασίλισσας Ελισάβετ, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 1953.

Εντύπωση στην επίσημη διακόσμηση προκαλούν τα βασιλικά στέμματα σε μικρό μέγεθος που έχουν τοποθετηθεί σε στύλους στους δρόμους, μπροστά από το παλάτι, τα οποία συνδυάζονται με τις σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου και μακριές κίτρινες φούντες. Αυτές τις ημέρες μέρος το Green Park παραμένει κλειστό χωρίς κανένας να γνωρίζει τι ακριβώς ετοιμάζεται, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται λίγες ημέρες πριν την στέψη.
london-1
 

Παρτέρια σε δρόμους και πλατείες έχουν ξεκινήσει να φυτεύονται με φρέσκα λουλούδια, ενώ μια μεγάλη εξέδρα έχει στηθεί απέναντι από το Αββαείο, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί τα δημοσιογραφικά πρακτορεία απ όλο τον κόσμου που θα θελήσουν καλύψουν το μεγάλο γεγονός. Ακόμα και τα στέμματα που θα φορεθούν στον Κάρολο και την Καμίλα, όπως και τα επίσημα διακριτικά, έχουν απομακρυνθεί από τις προθήκες που φυλάσσονται στην αίθουσα των κοσμημάτων στον Πύργο του Λονδίνου και στην θέση τους μέχρι να επιστραφούν, υπάρχουν ειδικά ταμπελάκια με την φράση «In Use» (σε χρήση).
london-2


Ο Κάρολος θα στεφθεί βασιλιάς με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ενώ η Καμίλα θα στεφθεί βασίλισσα, όπως θα αποκαλείται στο εξής, με το τροποποιημένο στέμμα της Βασίλισσας Μαρίας, συζύγου του Γεωργίου Ε’.
Κλείσιμο
london-3
 

Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου είναι φτιαγμένο από 2,2 κιλά καθαρό χρυσό με ρουμπίνια, αμέθυστο, ζαφείρια, τουρμαλίνες με μωβ βελούδο. Είναι αυτό που είχε φορέσει και η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη στέψη της, μόνο που ο Κάρολος εξαιτίας του βάρους του θα το αλλάξει μετά την βασιλική του αναγνώριση και θα φορέσει ένα πιο ελαφρύ βασιλικό στέμμα για την πομπή της επιστροφής στο παλάτι.
london-4


Η πορεία που θα ακολουθήσει στις 6 Μαΐου με την άμαξα του ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η βασιλική οικογένεια, είναι πιο σύντομη από αυτή που έκανε η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στη δική της στέψη το 1953. Ο λόγος είναι ότι θέλει να έχει μια πιο σεμνή διαδικασία, όπως ανέφερε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σπάζοντας την παράδοση, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγος θα βγουν από το παλάτι του Μπάκιγχαμ με μία ιππήλατη, επιχρυσωμένη μαύρη με διαμάντια άμαξα που είχε χρησιμοποιηθεί για την 60η επέτειο της βασίλισσας Ελισάβετ στην μοναρχία.

Η άμαξα διαθέτει θέρμανση, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και ένα σύστημα ανάρτησης που θα προσφέρει μια πιο άνετη βόλτα. Η πομπή των δύο χιλιομέτρων που θα κάνει ο βασιλιάς Κάρολος μέχρι το Αββαείο του Γουέστμινστερ θα περάσει από την μικρή αψίδα του ναυαρχείου (Admiralty Arch), από την πλατεία Τραφάλγκαρ και το άγαλμα του Καρόλου Α’, του μονάρχη που αποκεφαλίστηκε το 1649. Θα συνεχίσει μπροστά από το Κοινοβούλιο για να φτάσει στις 11 το πρωί στο Αββαείο για την έναρξη της τελετής στέψης.

Μειωμένος θα είναι και ο χρόνος της τελετής στέψης, ο οποίος στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ είχε διαρκέσει 3 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσα για να την λυτρώσω, εκείνη μου το ζητούσε», λέει ο μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη

Μαφία αλά ελληνικά - Ο «Μανιάτης», τα 3 αδέρφια αστυνομικοί και οι 64 μαφιόζοι

Γιάννης Λύρας: Στα κρατητήρια ο πλαστικός χειρουργός μετά από άγριο καυγά με 92χρονη για τα κοινόχρηστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης