Η Ουάσινγκτον περιμένει μια «σοβαρή απάντηση» από τη Μόσχα για την Γκράινερ

Η Ουάσινγκτον περιμένει μια «σοβαρή απάντηση» από τη Μόσχα για την Γκράινερ

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει την ανταλλαγή της μπασκετμπολίστριας με έναν Ρώσο που εκτίει ποινή 16 ετών στις ΗΠΑ για κατασκοπεία

brittney_griner_main
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέμειναν στο ζήτημα της απελευθέρωσης της σταρ του γυναικείου NBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία είναι φυλακισμένη στη Ρωσία, τονίζοντας ότι περιμένουν από τη Μόσχα μια «σοβαρή απάντηση» στο αίτημά τους.

Η επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, Ελίζαμπεθ Ρουντ, δήλωσε τη Δευτέρα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι οι συνομιλίες για απελευθέρωση της αθλήτριας συνεχίζονται, αλλά η Ρωσία ακόμη «δεν έχει εμπλακεί σε αυτές σοβαρά».

Οι ΗΠΑ έχουν προτείνει την ανταλλαγή της Γκράιμερ με έναν Ρώσο που εκτίει ποινή 16 ετών στις ΗΠΑ για κατασκοπεία. Κατά την Ρουντ έχουν κατατεθεί και εναλλακτικές προτάσεις, αλλά η Ρωσία ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Η 32χρονη δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκης Γκράιμερ συνελήφθη τον Φεβρουάριο με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Μέσα στο Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε σωφρονιστική αποικία που απέχει περί τα 500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Η ίδια εξηγεί ότι η κατοχή κάνναβης σε υγρή μορφή για ατμιστή ήταν ένα λάθος που έκανε από άγνοια (απαγορεύεται στη Ρωσία) και ότι δεν σκόπευε να παραβιάσει τον νόμο.



Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά στον Κολωνό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η Κιβωτός του... Νώε

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξανά γυμνή, «χειροκροτήστε με» λέει στους επικριτές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης