Πόλεμος στην Ουκρανία - Λάβρος ο Πούτιν κατά Δύσης: Παίζετε βρώμικο παιχνίδι, δεν θα κάνουμε αυτό που μας λέτε

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λάβρος ο Πούτιν κατά Δύσης: Παίζετε βρώμικο παιχνίδι, δεν θα κάνουμε αυτό που μας λέτε

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις - «Η επόμενη δεκαετία θα είναι η πιο επικίνδυνη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»

vladimir-putin-009__1_1464203944
Με μύδρους κατά της Δύσης, σε μια κρίσιμη - στρατιωτικά - για την ανατολική Ουκρανία περίοδο, ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησε στην καθιερωμένη ετήσια ομιλία του για την εξωτερική πολιτική της χώρας του.

«Η Δύση έχει προχωρήσει σε κινήσεις κλιμάκωσης, κάτι που προσπαθούν διαρκώς να καλλιεργήσουν οι δυνάμεις της. Δεν έχει αλλάξει τίποτα» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ τα πιο καυτά μέτωπα του πολέμου εντοπίζονται σε Ντονέτσκ και Χερσώνα.


«Δυναμώνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, κινητοποιώντας πολιτικούς γύρω από την Ταϊβάν και αποσταθεροποιώντας την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και τις αγορές ενέργειας» πρόσθεσε.

«Οι δυτικές δυνάμεις διέπραξαν σειρά λαθών», ισχυρίστηκε ο Πούτιν ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι παίζει «επικίνδυνο παιχνίδι».

Οι δηλώσεις για τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές που έχουν συμβεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πούτιν ανέφερε ότι εδώ και χρόνια υπήρχαν μεταβολές απλώς τώρα εκφράζονται με έντονη μορφή, ενώ υποστήριξε ότι η επόμενη δεκαετία είναι ίσως η πιο κρίσιμη και η πιο επικίνδυνη μετά τον Β’ Παγκόσμιο.

Εκτίμησε ακόμα ότι η ενότητα της Δύσης δεν θα διαρκέσει πολύ και ότι είναι ανίκανη να κυβερνήσει μονομερώς όσο κι αν προσπαθήσει να το κάνει.

Απαντώντας ξανά για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για απειλή από το ΝΑΤΟ. Όπως είπε δεν είχε άλλη επιλογή από το να εισβάλει και στη συνέχεια να προσαρτήσει τις περιοχές στα ανατολικά, ενώ σημείωσε ότι οι ρωσικές απώλειες στο πεδίο της μάχης τον απασχολούν διαρκώς.

«Θεωρείτε τους άλλους δευτέρας διαλογής»

Κλείσιμο
«Η Δύση αποφάσισε να εμπλακεί σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και να ποντάρει σε αυτό. Αυτό το παιχνίδι είναι όμως επικίνδυνο, βρώμικο και αιματηρό» συνέχισε ο Πούτιν, αμφισβητώντας ξανά την εδαφική κυριαρχία χωρών.

Υποστήριξε, σε προκλητικό τόνο, ότι η ανθρωπότητα είχε δύο επιλογές – είτε να συνεχίσει να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα είτε να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσεων.

Κατηγόρησε, ακόμη, τη Δύση ότι «παραβιάζει όλους τους κανόνες» όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την Ασία και ότι εξακολουθεί να βλέπει τους άλλους «άνθρωπους ως δευτέρας διαλογής».

«Οι δυτικές ελίτ δεν έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν στους άλλους να ακολουθήσουν το δρόμο τους», ισχυρίστηκε ο Πούτιν. «Κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει σε μας πώς θα οικοδομήσουμε την κοινωνία μας», συμπλήρωσε.

«Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί ποτέ αυτό που της λέει η Δύση» τόνισε, οξύνοντας το κλίμα.

Ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι χρησιμοποιεί οικονομικές κυρώσεις εναντίον αντιπάλων, καθώς «δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί έβγαλαν σηκωτό από το συνέδριο τον Χου Τζιντάο - Τι ετοιμαζόταν να κάνει

Η 38χρονη έριξε το οξύ στον 36χρονο ενώ αυτός κοιμόταν, αποκάλυψε ο Κούγιας

Θάλεια Παπακώστα: Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και από Έλληνες σκηνοθέτες και από ξένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης