Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρά η ανακατάληψη του Λουχάνσκ, λένε οι Ουκρανοί - Έχουν απελευθερωθεί οικισμοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προχωρά η ανακατάληψη του Λουχάνσκ, λένε οι Ουκρανοί - Έχουν απελευθερωθεί οικισμοί

Επίσημη ενημέρωση από τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Λουχάνσκ - «Ευχαριστώ τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, συνεχίζουμε» ανέφερε ο Γκαϊντάι

luhansk1
Στην ανακατάληψη της περιοχής του Λουχάνσκ, προχωρούν οι Ουκρανοί, όπως ενημέρωσε επίσημα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας, Σέρχι Γκαϊντάι. Με μήνυμά του στο Telegram, ο Γκαϊντάι ανέφερε πως αρκετοί οικισμοί του Λουχάνσκ έχουν απελευθερωθεί από τον ρωσικό στρατό.

«Λοιπόν, τώρα είναι επίσημο - η ανακατάληψη της περιοχής του Λουχάνσκ έχει αρχίσει. Αρκετοί οικισμοί έχουν ήδη απελευθερωθεί από τον ρωσικό στρατό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υψώνουν ήδη την ουκρανική σημαία», δήλωσε ο Γκαϊντάι, συμπληρώνοντας πως η επιχείρηση ανακατάληψης θα συνεχιστεί.



Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης ευχαρίστησε επίσης τον ουκρανικό στρατό: «Ευχαριστώ τις Ένοπλες Δυνάμεις μας για αυτά τα υπέροχα νέα. Τους βοηθάμε, δεν κουραζόμαστε, πιστεύουμε στη νίκη μας. Η περιοχή του Λουχάνσκ, ήταν, είναι και θα είναι Ουκρανία. Ας συνεχίσουμε έτσι».

Όπως έχει αναφερθεί, η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού προς τα ανατολικά και από την περιοχή του Ντονέτσκ συνεχίζεται. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθερώνουν ουκρανικούς οικισμούς που είχαν καταληφθεί από τους Ρώσους εισβολείς.



Ειδήσεις σήμερα:

«Λειτούργησαν συνδυαστικά κούραση, αϋπνία, πίεση και ζέστη», λέει η Νόνη Δούνια για τη λιποθυμία της στη Βουλή

Μηνύσεις και αγωγές από τον Κούγια σε ιατροδικαστές που παρουσιάστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι της Πισπιρίγκου

Στροφή της Κομισιόν - Προς προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης