Στην κούρσα διαδοχής του Τζόνσον προηγείται η Τρας - Εξασφάλισε τη στήριξη της Πένι Μόρντοντ

Στην κούρσα διαδοχής του Τζόνσον προηγείται η Τρας - Εξασφάλισε τη στήριξη της Πένι Μόρντοντ

Η Μόρντοντ ήταν η τελευταία υποψήφια που αποκλείστηκε στη διαδικασία ψηφοφορίας - Υπολείπεται σημαντικά ο Σούνακ στις προτιμήσεις

liz_truss
Η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία, εξασφάλισε την υποστήριξη και της Πένι Μόρντοντ, την οποία απέκλεισε δύσκολα για να φθάσει στον τελικό γύρο απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Η Μόρντοντ, που είναι υφυπουργός Εμπορίου, ήταν η τελευταία υποψήφια που αποκλείστηκε στη διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού εξασφάλισε μόλις οκτώ ψήφους λιγότερες από την Τρας στον προηγούμενο γύρο.

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος καλούνται πλέον να αποφασίσουν ποιος εκ των Τρας και Σούνακ θα είναι ο νέος ηγέτης τους και πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Υπογραμμίζοντας πως δεν επιθυμεί να γίνει «ανεμοδείκτης», η Μόρντοντ ανακοίνωσε: «Έχω δει αρκετά ώστε να γνωρίζω πως ο υποψήφιος που θα εμπιστευτώ είναι η Λιζ Τρας».

Η Πένι Μόρντοντ είναι άλλο ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Τρας, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας Μπεν Ουάλας και του υπουργού Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, φέρεται πλέον να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του σε δημοσκοπήσεις. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, προανήγγειλε ένα σχέδιο μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση από την εποχή της Μάργαρετ Θάτσερ.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα δίωξη σε βάρος της Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Αίγινα: Η 20χρονη είχε καταγγείλει τη μητέρα της για εξύβριση και ενδοοικογενειακή βία το 2014

Σέρρες: Ξεσπούν η μητέρα και ο αδελφός του φοιτητή που σκοτώθηκε στο ασανσέρ - «Ήταν ένα παιδί μάλαμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης