Το «αντίο» του γνωστού Ιάπωνα μουσικού Γιοσίκι Χαγιάσι στον Σίνζο Άμπε - «Ήταν ξεχωριστός άνθρωπος»

Το «αντίο» του γνωστού Ιάπωνα μουσικού Γιοσίκι Χαγιάσι στον Σίνζο Άμπε - «Ήταν ξεχωριστός άνθρωπος»

«Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί o Άμπε ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας ή γιατί η επιρροή του θα παραμείνει και μετά τον τραγικό θάνατό του», τα συγκινητικά λόγια του μουσικού

abe0
Έντονο παραμένει το μούδιασμα στην παγκόσμια κοινότητα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του βετεράνου πολιτικού και πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κάτι που άνεσυρε εφιαλτικές μνήμες προηγούμενων δεκαετιών. Μετά το «αντίο» από ηγέτες κρατών και σπουδαίες προσωπικότητες, τον δικό του αποχαιρετισμό απευθύνει ο γνωστός Ιάπωνας μουσικοσυνθέτης, Γιοσίκι Χαγιάσι, που μέσα από το περιοδικό Time μιλά για τον Άμπε που εκείνος γνώρισε, έναν πολιτικό που λίγο έως πολύ συνδέθηκε με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας του στους τομείς της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής.

«Ως Ιάπωνας μουσικός που ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στο Λος Άντζελες, διαβάζω συνεχώς νέα σχετικά με τα όπλα. Ποτέ όμως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα διάβαζα μια τέτοιου είδους είδηση  αναφορικά με την Ιαπωνία. Η σοκοριστική δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού μας ανέτρεψε τα δεδομένα» γράφει στο αποχαιρετιστήριο κείμενό του ο μουσικός.

Φέρνοντας στη μνήμη του τη γνωριμία με τον αείμνηστο Άμπε σημειώνει τα εξής: «Δεν τον γνώρισα μέσα από την πολιτική αλλά μέσα από τη μουσική, δεδομένου ότι εργαστήκαμε για την προώθηση της Ιαπωνίας σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που δεν ασχολούμαι με την πολιτική, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς πολιτικούς στη διάρκεια της καλλιτεχνικής μου διαδρομής. Η μουσική μου έχει χρησιμοποιηθεί για πολιτικές καμπάνιες. Μου είχε ζητηθεί να συνθέσω ένα κομμάτι για πιάνο για την επέτειο των 10 ετών από την αυτοκρατορία Ακιχίτο».

«Ο Άμπε ήταν ξεχωριστός. Ήταν έξυπνος και οξυδερκής, απέπνεε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι ήταν ένας ευγενικός άνθρωπος. Είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις. Έκανε τους ανθρώπους γύρω του να αισθάνονται άνετα. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς γιατί εξελίχθηκε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας ή γιατί η επιρροή του θα παραμείνει και μετά τον τραγικό θάνατό του» πρόσθεσε ο μουσικός προκαλώντας συγκίνηση με τα λόγια του.

Κλείσιμο
Στα τελευταία λόγια αποχαιρετισμού ο Χαγιάσι είπε τα εξής:

«Ελπίζω αυτή η τραγική στιγμή να αποτελέσει μάθημα για όλο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε περισσότερη αγάπη, όχι όπλα. Προσευχόμαστε για έναν ειρηνικό κόσμο. Αναπαύσου εν ειρήνη Άμπε».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Η μπάλα που έσωσε τον Ιβάν είχε χαθεί πριν 10 μέρες από δύο παιδάκια στη Λήμνο!

Το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα: Πώς «έδεσαν» το ζεύγος Τράγκα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές την άνοιξη του 2023: Γιατί το πάει έως το τέλος της θητείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης