Βρετανία: Αθώος ο ηγέτης των Εργατικών για τη παραβίαση των όρων του lockdown

Βρετανία: Αθώος ο ηγέτης των Εργατικών για τη παραβίαση των όρων του lockdown

Ο Κιρ Στάρμερ είχε δεσμευτεί να παραιτηθεί εάν του είχε επιβληθεί πρόστιμο - Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Άντζελα Ράϊνερ, που τελούσε και αυτή υπό έρευνα, επίσης αθωώθηκε.

starmer
Ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ, κρίθηκε αθώος από οποιαδήποτε παραβίαση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την Covid-19 έπειτα από έρευνα που διεξήχθη για προεκλογική συγκέντρωση τον Απρίλιο του 2021, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο ηγέτης των Εργατικών είχε δεσμευτεί να παραιτηθεί εάν του είχε επιβληθεί πρόστιμο για τη συγκέντρωση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε μοιράσει μπύρες και κάρυ με ομάδα από το κόμμα του στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές.

Η αντιπρόεδρος των Εργατικών, Άντζελα Ράϊνερ, που τελούσε και αυτή υπό έρευνα, επίσης αθωώθηκε.

Οι αρχές «δεν θα επιβάλουν πρόστιμα για τη συγκέντρωση και δεν θα ασκηθεί περαιτέρω δίωξη», ανέφερε η αστυνομία του Ντάραμ.

Η έναρξη έρευνας για το «beergate» (σκάνδαλο μπύρας) είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον Στάρμερ, ο οποίος είχε επανειλημμένα καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί λόγω του «partygate».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, πλήρωσε πρόστιμο για παράβαση του νόμου - ο πρώτος αρχηγός βρετανικού κράτους που τιμωρείται με πρόστιμο - καθώς παρευρέθηκε σε πάρτι-έκπληξη που διοργανώθηκε για τα 56α γενέθλιά του στις 19 Ιουνίου 2020, εν μέσω πλήρους lockdown.

Κλείσιμο
Οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους ήταν απαγορευμένες τον Απρίλιο του 2021, αλλά ο Στάρμερ εξήγησε ότι είχε παραγγείλει κάρυ και μπύρες για την ομάδα που μαζεύτηκε εκείνο το βράδυ στους χώρους του πάρτι, η μόνη εναλλακτική, σύμφωνα με τον ίδιο, στα κλειστά εστιατόρια.

«Ο Κιρ Στάρμερ και η Άντζελα Ράϊνερ ήταν πάντα ξεκάθαροι ότι κανένας κανόνας δεν παραβιάστηκε», δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών. «Η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνά της και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε καμία περαιτέρω ενέργεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Στα 18.948 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, 101 οι διασωληνωμένοι και 22 θάνατοι

Θεοδωρικάκος: Αυξάνουμε το όριο για τη νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών

Δύο σφαίρες από αυτοσχέδιο όπλο έκοψαν το νήμα της ζωής του Σίνζο Άμπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης