Μεγάλη Βρετανία: Έγραψε... ιστορία ο Μπόρις Τζόνσον - Θα πληρώσει πρόστιμο για τα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ!

Μεγάλη Βρετανία: Έγραψε... ιστορία ο Μπόρις Τζόνσον - Θα πληρώσει πρόστιμο για τα «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ!

Συνολικά τα πρόστιμα αφορούν πάνω από 50 άτομα - Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ - «Όλες οι οδηγίες ακολουθήθηκαν πλήρως στην πρωθυπουργική κατοικία» είχε πει πρόσφατα ο Τζόνσον

boris-johnson-party-arthro
«Ομοβροντία» προστίμων σε συνολικά 50 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ επέβαλε η βρετανική αστυνομία για τα κορωνοπάρτι που είχαν διεξαχθεί μεταξύ στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, την Τρίτη η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως επιβάλλει άλλα 30 πρόστιμα σε άτομα που συμμετείχαν σε πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία την περίοδο που η χώρα βρισκόταν σε lockdown. κατά παράβαση των αυστηρών κανόνων καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Σήμερα το απόγευμα, εκπρόσωπος της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας είπε: «Ο πρωθυπουργός και ο Καγκελάριος του Οικονομικού έλαβαν σήμερα ειδοποίηση ότι η Μητροπολιτική αστυνομία σκοπεύει να τους εκδώσει ειδοποιήσεις ποινής (πρόστιμα). Δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θα σας ενημερώσουμε ξανά όταν το κάνουμε».

Η αστυνομία εξέδωσε τα πρώτα 20 πρόστιμα την 1η Απριλίου. Μερικά από αυτά τα πρόστιμα επιβλήθηκαν επίσης σε άτομα που παρακολούθησαν δύο εκδηλώσεις στις 16 Απριλίου 2021, την ημέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται τεσσεράμισι μήνες αφότου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε στη Βουλή: «Όλες οι οδηγίες ακολουθήθηκαν πλήρως στην πρωθυπουργική κατοικία».

Η είδηση θα ασκήσει τεράστια πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει κριτική από αντιπάλους και μέσα στο κόμμα του να παραιτηθεί εάν του επιβληθούν κυρώσεις. 


Ειδήσεις σήμερα:

Τις επόμενες ημέρες τα αποτελέσματα για το tablet της Τζωρτζίνας - «Τρέχει» η έρευνα για Μαλένα και Ίριδα

Ο δήμος του Σαντιάγο ανακοινώνει... δελτίο στο νερό καθώς η ξηρασία στη Χιλή μπαίνει στη 13η χρονιά!

Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης