Daily Mail: Σε θέση ετοιμότητας για τον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο - Φινλανδία και Σουηδία συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Daily Mail: Σε θέση ετοιμότητας για τον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο - Φινλανδία και Σουηδία συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Η άσκηση ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου - Σε αυτήν συμμετέχουν 16 συνολικά χώρες - Απειλές προς τις σκανδιναβικές χώρες εξαπέλυσε, τις προηγούμενες ημέρες, ο Πούτιν

nato_askisi
Στα ύψη βρίσκεται το γεωπολιτικό θερμόμετρο ενώ εντείνεται η επιθετική στάση της Μόσχας προς το ΝΑΤΟ και τη Δύση λόγω στήριξης των δύο πλευρών στην Ουκρανία. Ενόσω το Κρεμλίνο εξαπολύει ευθείες απειλές, επιχειρώντας να ανατρέψει τη διεύρυνση της βορειοατλαντικής συμμαχίας, προχωρά και σε αλλεπάλληλες επιδείξεις ισχύος, τη στιγμή που δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην Ουκρανία. 


Γράφοντας για την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να συμμετάσχουν στη μεγάλης κλίμακας άσκηση Baltops 22, η βρετανική Daily Mail κυκλοφορεί δημοσίευμα με τον εξής τίτλο: «Έτοιμοι για τον επόμενο Ψυχρό Πόλεμο: Σουηδικά και φινλανδικά στρατεύματα ακολουθούν τους Αμερικανούς στρατιώτες στην τεράστια άσκηση του ΝΑΤΟ μετά τις απειλές του Πούτιν προς τις σκανδιναβικές χώρες ενώ συγκρίνει τον εαυτό του με τον Πέτρο τον Μεγάλο». 

«Ο Πέτρος ο Μεγάλος διεξήγαγε τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο επί 21 χρόνια. Ήταν σε πόλεμο με τη Σουηδία, πήρε κάτι από αυτούς» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τις προηγούμενες ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος. 

Ο παραλληλισμός στον οποίο προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συνέκρινε τον εαυτό του με τον πρώην τσάρο της Ρωσίας, στην επέτειο των 350 ετών από τη γέννηση του Πέτρου του Μεγάλου, ερμηνεύτηκε ως κίνηση απειλής, τη στιγμή που οι σκανδιναβικές χώρες, φοβούμενες για την εδαφική τους ακεραιότητα, επιθυμούν - όπως φαίνεται - να βάλουν τέλος στο καθεστώς στρατιωτικής ουδετερότητάς τους και υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ. 

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και συνεχίστηκε μέχρι και τις 12 του μήνα

Σε αυτήν συμμετείχαν 7.000 μέλη των στρατιωτικών δυνάμεων και 45 πλοία από 16 χώρες, με τη συμμετοχή Σουηδίας και Φινλανδίας. 

Παράλληλα, συμμετείχαν Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία και Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα

Καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές ο αρχηγός του καρτέλ με τα 300 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Το προσεχές Eurogroup σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας στην «ευρωπαϊκή κανονικότητα» - Τα βήματα που ακολουθούν

Μειωμένη συμμετοχή σε φάρμακα σε όσους εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης