Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Αυτό είναι το σούπερ γιοτ που κατάσχεσε η Βρετανία - Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Αυτό είναι το σούπερ γιοτ που κατάσχεσε η Βρετανία - Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του

«Σαφής και αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν και τους κολλητούς του», λέει Βρετανός υπουργός - Πιστεύεται ότι ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία

000_327A4YH
Ακόμα ένα σούπερ γιοτ ρωσικής ιδιοκτησίας κατασχέθηκε από τη Βρετανία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Κρεμλίνο και τους Ρώσους Ολιγάρχες ως αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

Το γιοτ 58 μέτρων ονομάζεται «Phi» και διαθέτει δική του πισίνα και «κάβα αμέτρητων κρασιών», σύμφωνα με τους Ολλανδούς κατασκευαστές του. Οι αρχές της Βρετανίας το «δέσμευσαν» και απαγόρευσαν να απολπλεύσει από το Canary Wharf, την επιχειρηματική περιοχή του Λονδίνου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η ιδιοκτησία του πολυτελούς σκάφους είναι «σκόπιμα καλά κρυμμένη», αλλά πιστεύεται ότι ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) της Βρετανίας.

Ο Γκραντ Σαπς, υπουργός Μεταφορών της χώρας, επισκέφθηκε το λιμάνι που κατασχέθηκε το σκάφος, το οποίο είναι το πρώτο σούπερ γιοτ που δεσμεύεται από τη Βρετανία μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων τον περασμένο μήνα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η κατάσχεση στέλνει «μια σαφή και αυστηρή προειδοποίηση στον Πούτιν και τους κολλητούς του. Η... σύλληψη του Phi, αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι μπορούμε και θα λάβουμε τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα εναντίον όσων επιδιώκουν να επωφεληθούν από τις ρωσικές διασυνδέσεις», δήλωσε.

Το παρθενικό ταξίδι του Phi έγινε από το Ijmuiden της Ολλανδίας στο Λονδίνο στις 10 Δεκεμβρίου αλλά από τότε δεν έχει φύγει από το αγκυροβόλι του στο ανατολικό Λονδίνο, ανέφερε ο ιστότοπος Marine Tracker.

Το γιοτ διαθέτει έξι δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες.
000_327A4NW
000_327A4WY
000_327A4YD
000_327A4YH


Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακή κρίση: Τι θα συμβεί εάν η Ρωσία κλείσει τη «στρόφιγγα» του αερίου - Γιατί η Γερμανία σήμανε συναγερμό

Επίδομα ακρίβειας: Εντός 15 ημερών θα λάβουν τα 200 ευρώ οι δικαιούχοι - Οι όροι και οι «παγίδες»

Θάνατος Τζωρτζίνας: Στα ύψη «ύποπτο» φάρμακο - Πήρε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης