Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέθηκε στην Ισπανία γιοτ 140 εκατ. δολαρίων που ανήκει σε πρώην πράκτορα της KGB
Το σούπερ γιοτ Valerie μήκους 85 μέτρων ανήκει στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, πρώην αξιωματικό της KGB που ηγείται του κρατικού ομίλου Rostec - Η ανακοίνωση του Πέδρο Σάντσεθ
Φρίξος Δρακοντίδης
Η Ισπανία κατάσχεσε το γιοτ 140 εκατομμυρίων δολαρίων Ρώσου ολιγάρχη- πρώην πράκτορα της KGB, Σεργκέι Τσεμέζοφ. Η κατάσχεση έγινε από τις Ισπανικές αρχές έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριώνπου ανέφεραν ότι το πλοίο ανήκε στον επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec, συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θα υπάρξουν κι άλλα», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ιστότοπος παρακολούθησης Marine Traffic ανέφερε ότι στη Βαρκελώνη είναι επίσης ελλιμενισμένα σκάφη αναψυχής που συνδέονταιμε άλλους δύο ολιγάρχες στους οποίους δεν έχουν ακόμη επιβληθεί κυρώσεις. Το σούπερ γιοτ Valerie μήκους 85 μέτρων (279 ποδιών) ανήκει στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, πρώην αξιωματικό της KGB που ηγείται του κρατικού ομίλου Rostec.
Πλέοντας υπό τη σημαία του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδινών, το πλοίο είναι νηολογημένο στη θετή κόρη του Τσεμέζοφ, Αναστασία Ιγκνάτοβα, μέσω εταιρείας των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε μετά την διαρροή πληροφοριών των περίφημων Pandora Papers.
Δείτε το σούπερ γιοτ, Valerie του Σεργκέι Τσεμέζοφ:
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.