Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέθηκε στην Ισπανία γιοτ 140 εκατ. δολαρίων που ανήκει σε πρώην πράκτορα της KGB

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέθηκε στην Ισπανία γιοτ 140 εκατ. δολαρίων που ανήκει σε πρώην πράκτορα της KGB

Το σούπερ γιοτ Valerie μήκους 85 μέτρων ανήκει στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, πρώην αξιωματικό της KGB που ηγείται του κρατικού ομίλου Rostec - Η ανακοίνωση του Πέδρο Σάντσεθ

γιοτ-ρωσου-ολιγαρχη
Η Ισπανία κατάσχεσε το γιοτ 140 εκατομμυρίων δολαρίων Ρώσου ολιγάρχη- πρώην πράκτορα της KGB, Σεργκέι Τσεμέζοφ. Η κατάσχεση έγινε από τις Ισπανικές αρχές έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι το πλοίο ανήκε στον επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec, συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σήμερα κατασχέσαμε - ο τεχνικός όρος είναι προσωρινά ακινητοποιημένος - ένα γιοτ που ανήκει σε έναν από τους βασικούς ολιγάρχες», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στην τηλεόραση La Sexta. «Πρόκειται για ένα γιοτ που εκτιμούμε ότι αξίζει 140 εκατομμύρια δολάρια».

«Θα υπάρξουν κι άλλα», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ιστότοπος παρακολούθησης Marine Traffic ανέφερε ότι στη Βαρκελώνη είναι επίσης ελλιμενισμένα σκάφη αναψυχής που συνδέονται με άλλους δύο ολιγάρχες στους οποίους δεν έχουν ακόμη επιβληθεί κυρώσεις. Το σούπερ γιοτ Valerie μήκους 85 μέτρων (279 ποδιών) ανήκει στον Σεργκέι Τσεμέζοφ, πρώην αξιωματικό της KGB που ηγείται του κρατικού ομίλου Rostec.

Πλέοντας υπό τη σημαία του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδινών, το πλοίο είναι νηολογημένο στη θετή κόρη του Τσεμέζοφ, Αναστασία Ιγκνάτοβα, μέσω εταιρείας των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε μετά την διαρροή πληροφοριών των περίφημων Pandora Papers.

Δείτε το σούπερ γιοτ, Valerie του Σεργκέι Τσεμέζοφ:

Κλείσιμο
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα

Φωτιά σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Λάρνακα

«Είμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι για συμφωνία με τη Ρωσία» λέει το Κίεβο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης