Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους και πάνε να πολεμήσουν τους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους και πάνε να πολεμήσουν τους Ρώσους

Τι λέει στο protothema.gr 21χρονος που φεύγει από τον σιδηροδρομικό του Λβιβ για την πρώτη γραμμή

PHOTO-2022-03-09-17-08-50-_1_
Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Λβιβ. Από τη μία Ουκρανοί πολίτες παίρνουν το πρώτο τρένο που θα περάσει εγκαταλείποντας κατά εκατομμύρια τη χώρα για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Από την άλλη Ουκρανοί στρατιώτες κατευθύνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Επιβιβάζονται στο τρένο με προορισμό το Κίεβο και τα σημεία των μαχών.

Κάποιοι περιμένουν μόνοι στις αποβάθρες μέχρι να μπουν στο πρώτο βαγόνι που θα σταματήσει μπροστά τους. Κάποιοι άλλοι αποχαιρετούν τις οικογένειές τους, τις συντρόφους τους. Αγκαλιές, φιλιά και δάκρυα μέχρι τη στιγμή του αποχωρισμού.

Αναχώρηση απο Ουκρανία 4


Φεύγουν για να πολεμήσουν πλάι στο Ουκρανικό στρατό με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν.

Αναχώρηση απο Ουκρανία 1


«Είμαι 21 ετών. Έφτασα στην πόλη μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος. Τα αισθήματα μου; Είναι πολύ άσχημα. Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος», λέει στο protothema.gr ένας από τους στρατιώτες που κατευθύνεται στην πρώτη γραμμή.

PHOTO-2022-03-09-17-08-16-_3_
Κλείσιμο



Νευρικοί αλλά περήφανοι που θα πολεμήσουν για την πατρίδα τους.

Αναχώρηση απο Ουκρανία 2


Αναχώρηση απο Ουκρανία 3


Δεκαπέντε ημέρες πόλεμος

Δεκαπέντε ημέρες έχουν περάσει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει χωρίς έλεος. Οι χθεσινές εικόνες από τη Μαριούπολη, όταν ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν μαιευτήριο, προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Οι Ουκρανοί δείχνουν ωστόσο σθεναρή αντίσταση καθυστερώντας σημαντικά τα επεκτατικά σχέδια του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε νέο διάγγελμα σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος χαρακτήρισε τέρατα του Ρώσους.





Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα ότι δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία θα στείλουν από τις Βερσαλλίες οι Ευρωπαίοι ηγέτες

«Κάποιος ζήτησε στο γραφείο τελετών να καλυφτούν μώλωπες στο πρόσωπο ενός εκ των παιδιών», είπε ο Κατερινόπουλος για την υπόθεση της Πάτρας

Δείτε βίντεο: Χιόνισε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με... έξι βαθμούς Κελσίου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης