Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ολιγάρχης Άλισερ Ουσμάνοφ απέλυσε κηπουρούς και οικονόμους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ολιγάρχης Άλισερ Ουσμάνοφ απέλυσε κηπουρούς και οικονόμους

Μετά την επιβολή κυρώσεων, ο δισεκατομμυριούχος συνεργάτης του Πούτιν κάλεσε το προσωπικό των σπιτιών του στη Βρετανία να αρχίσει να τακτοποιεί το βιογραφικό του – Εκτιμάται ότι ο ίδιος βρίσκεται ήδη στην έπαυλη που διαθέτει στην Τασκένδη

usmanov2
Απολύσεις προσωπικού που εργαζόταν στις επαύλεις του φαίνεται ότι ξεκίνησε ο υπό κυρώσεις δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Άλισερ Ουσμάνοφ, κάτι που ερμηνεύεται ότι θα εγκαταλείψει οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κηπουροί και οι οικονόμοι που εργάζονταν στις επαύλεις του στο Σάρεϊ και στο Λονδίνο ενημερώθηκαν ότι απολύονται, μετά από χρόνια υπηρεσίας. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας, όπως και οι χειριστές σκύλων έλαβαν τη σύσταση να στείλουν βιογραφικά και να αναζητήσουν αλλού εργασία.

Οι απολυθέντες θεωρείται ότι ξεπερνούν τους 20 και εκτιμάται ότι είναι Βρετανοί, που δουλεύουν είτε απευθείας για τον Ουσμάνοφ είτε μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών. Όλοι τους βρίσκονται στην έπαυλη που διαθέτει στο βόρειο Λονδίνο.

Οι απολύσεις έρχονται μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει κυρώσεις στον πρώην μεγαλομέτοχο της Άρσεναλ και συνεργάτη του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ουσμάνοφ αντιμετωπίζει το πάγωμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων όπως και ταξιδιωτική απαγόρευση, εξαιτίας «των στενών δεσμών που διατηρεί με το Κρεμλίνο».

Εργαζόμενος στην έπαυλή του δήλωσε ότι όλο το προσωπικό καθαριότητας και οι κηπουροί ειδοποιήθηκαν να φύγουν. «Προφανώς είναι στενοχωρημένοι που δεν έχουν δουλειά, αλλά το είχαν δει να έρχεται. Το προσωπικό μόλις ενημερώθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ενώ το προσωπικό ασφαλείας κλήθηκε να τακτοποιήσει τα βιογραφικά του και να ψάξει δουλειά κάπου αλλού», πρόσθεσε.

Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για απλούς ανθρώπους που δούλευαν για τον ολιγάρχη και τώρα πληρώνουν το τίμημα.

Σταμάτησαν οι εργασίες για το σύστημα κλιματισμού

Ήδη, ο Ουσμάνοφ είχε αναζητήσει αγοραστή για την έπαυλή του πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, βλέποντας την απειλή των κυρώσεων. Παράλληλα, οι εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες για την εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος κλιματισμού σταμάτησαν αυτήν την εβδομάδα. Μια ομάδα περίπου 20 οικοδόμων και εργολάβων που ήταν στο σπίτι για περίπου πέντε μήνες κλήθηκαν να μείνουν μακριά για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Εκτιμάται ότι όλοι δέχθηκαν υπόσχεση ότι θα πληρωθούν, η οποία δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Το Σάββατο υπήρχαν εκτιμήσεις ότι ο Ουσμάνοφ θα πετάξει  από τη Γερμανία με προορισμό το παλάτι του στη χώρα του, το Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία πτήσεων, το προσωπικό του Airbus A340-300 πέταξε τη Δευτέρα το βράδυ από το αεροδρόμιο του Μονάχου στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν.




Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»


Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία


«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης