Εισβολή στην Ουκρανία: Δυο πόλεις στη Βορειοανατολική Ουκρανία απέκοψε ο ρωσικός στρατός

Εισβολή στην Ουκρανία: Δυο πόλεις στη Βορειοανατολική Ουκρανία απέκοψε ο ρωσικός στρατός

«Μονάδες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων έχουν αποκλείσει τις πόλεις Σούμι και Κονοτόπ» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας - Παράλληλα, γνωστοποίησε την εξουδετέρωση 211 ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων

russia_stratos
Τον αποκλεισμό των πόλεων Σούμι και Κονοτόπ, στη Βορειοανατολική Ουκρανία, από τον ρωσικό στρατό, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Μονάδες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων έχουν αποκλείσει τις πόλεις Σούμι και Κονοτόπ» είπε ο Κονασένκοφ, προσθέτοντας πως ο ρωσικός στρατός προχωράει στη λήψη μέτρων για την ασφάλεια άμαχου πληθυσμού των δυο πόλεων και των παρακείμενων οικισμών.

Νωρίτερα, ο Κονασένκοφ είχε ανακοινώσει και το μπλοκάρισμα του Κιέβου από ρωσικές μονάδες, στη δυτική πλευρά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» 211 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία.

Ο Κονασένκοφ πρόσθεσε ότι «εκκαθαρίστηκαν» 17 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 19 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 και Osa και 39 σταθμοί ραντάρ.

Στη διάρκεια της ημέρας, το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά την κατάληψη του αεροδρομίου Χοστομέλ στα προάστια του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός «εξουδετέρωσε» περισσότερους από 200 εθνικιστές από τις ειδικές μονάδες της Ουκρανίας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε την κατάσχεση «πολλών όπλων» που είχαν στείλει οι Δυτικοί - κυρίως Αμερικανοί και Βρετανοί -  τις προηγούμενες ημέρες στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν αμερικανικά αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα έως 210 ευρώ για 15 μήνες θα λαμβάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά που πτωχεύουν

Η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης