Nέο μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ρωσία, «δεν θα γίνουν συζητήσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»

Nέο μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ρωσία, «δεν θα γίνουν συζητήσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Ντμίτρο Κουλέμπα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις «πιθανές αντιδράσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους» για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία

anthony_blinken
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι «δεν θα γίνουν συζητήσεις για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία», παραμονές μίας εβδομάδας έντονης διπλωματικής κινητικότητας και συνομιλιών για την κρίση στη χώρα αυτή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Ντμίτρο Κουλέμπα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις «πιθανές αντιδράσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους» για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες μίλησαν επίσης για τις συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ που πρόκειται να ξεκινήσουν την Δευτέρα στη Γενεύη. Θα ακολουθήσει η σύνοδος ΝΑΤΟ-Ρωσίας την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και, την επομένη, η σύνοδος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στη Βιέννη.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε «την αταλάντευτη στήριξη των ΗΠΑ στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απέναντι στην επιθετικότητα» της Ρωσίας, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Κουλέμπα ανέφερε μέσω του Twitter ότι ο Μπλίνκεν τον διαβεβαίωσε πως στους κόλπους του ΝΑΤΟ επικρατεί μια αίσθηση αλληλεγγύης απέναντι στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι Κίεβο και Ουάσινγκτον έχουν συντονίσει τις θέσεις τους ενόψει των συνομιλιών με τη Ρωσία, την επόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Καιρός: Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης