«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε μιλήσει για σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης - Το πρόβλημα προέκυψε λόγω των αργιών και της μεγάλης κατανάλωσης

farmaka
Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

«Οι ελλείψεις, που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, στον «ΑΘΗΝΑ 9,84». 

Νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποίησε για ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης. Σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «οι ελλείψεις στη τροφοδοσία των φαρμακείων για φάρμακα πρώτης ανάγκης των ασθενών έχουν φτάσει σε απελπιστικό επίπεδο» και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ «να παρέμβουν άμεσα διότι εν καιρώ πανδημίας η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρίγκιπας Άντριου πουλά το ελβετικό σαλέ για να καλύψει τα έξοδα της δίκης με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ο στρατός κλήθηκε στη Βρετανία για τη στήριξη του Συστήματος Υγείας

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντώνης Σαμαράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης