ΟΗΕ - Συρία: Εκτοπίστηκαν πάνω από 18.000 άμαχοι μετά τις μάχες στην Ντεράα

ΟΗΕ - Συρία: Εκτοπίστηκαν πάνω από 18.000 άμαχοι μετά τις μάχες στην Ντεράα

Σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι σε διάστημα μιας εβδομάδας

syria_biden
Οι πρόσφατες μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ενόπλων οργανώσεων στην επαρχία Ντεράα της Συρίας είχαν ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό 18.000 αμάχων από τον Ιούλιο, ανέφερε σήμερα ο ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Λίκνο της εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, η Ντεράα βρέθηκε αντιμέτωπη στα τέλη Ιουλίου με τις σφοδρότερες μάχες από την επανάκτησή της από τις κυβερνητικές δυνάμεις πριν από τρία χρόνια. Οι μάχες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας έχουν στοιχίσει, σε διάστημα μίας εβδομάδας, τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους.

«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάγκασε τουλάχιστον 18.000 αμάχους να εγκαταλείψουν τη Ντεράα αλ Μπάλαντ από τις 28 Ιουλίου, πολλοί προς την πόλη Ντεράα και σε γειτονικούς τομείς», δήλωσε η Μισέλ Μπατσελέτ, η Ύπατη Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε σχολεία», στο τμήμα της πόλης που βρίσκεται υπό τον κυβερνητικό έλεγχο, συμπλήρωσε η ίδια, σε ένα δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε εξέλιξη, με ρωσική μεσολάβηση κι ότι η σφοδρότητα των μαχών μειώθηκε σημαντικά.

«Πρέπει να πετύχουμε μια άμεση κατάπαυση του πυρός για να αμβλύνουμε τα βάσανα των αμάχων στη Ντεράα», είπε η Μπατσελέτ.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης