Τζόνσον: Τέλος η μάσκα και οι κοινωνικές αποστάσειςαπό τις 19 Ιουλίου

Τζόνσον: Τέλος η μάσκα και οι κοινωνικές αποστάσειςαπό τις 19 Ιουλίου

Ανακοίνωσε επίσης το τέλος της μάσκας και τις κοινωνικές αποστάσειςαπό τις 19 Ιουλίου

bojo_cov
Τα σχέδιά του για την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κατά του κορωνοϊού από τις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες περί πλήρους κατάργησης των περιορισμών, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι, συμπεριλαμβανομένων και των νυχτερινών κέντρων.

Η 19η Ιουλίου θα σημάνει το τέλος μιας σειράς περιορισμών. Ειδικότερα, καταργούνται οι περιορισμοί για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση του κανόνα του ενός μέτρου στις κοινωνικές αποστάσεις. Τέλος μπαίνει και στη χρήση μάσκας, ωστόσο θα υπάρχει σύσταση για τις περιπτώσεις που ενδείκνυται. Επίσης, δεν είναι υποχρεωτική η τηλεργασία.

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα συνεργαστεί με την ταξιδιωτική βιομηχανία για να μπορούν οι πλήρως εμβολιασμοί να επιστρέφουν από χώρες στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα δίχως υποχρέωση απομόνωσης. Δεν προσδιόρισε το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, αλλά προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

Τα πιστοποιητικά Covid δεν είναι υποχρεωτικά για την κυβέρνηση, προκειμένου κάποιος να μπει σε κάποιον χώρο. Ωστόσο οι επιχειρηματίες έχουν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκστρατεία εμβολιασμού. Στόχος είναι να επιταχυνθούν τα εμβόλια για τους κάτω των σαράντα ετών, ενώ μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης θα μεσολαβούν 8 και όχι 12 εβδομάδες.


Κλείσιμο
Παράλληλα, οι αρχές θα συνεχίσουν τα τεστ και την ιχνηλάτηση, ωστόσο η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει την αυτοαπομόνωση με καθημερινές εξετάσεις.

Παρουσιάζοντας το βήμα 4 του προγράμματος άρσης των μέτρων, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε ότι για να ενεργοποιηθεί θα υπάρξει νέα εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων στις 12 Ιουλίου. Πάντως, ο Τζόνσον δεν απέκλεισε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, έως και 50.000 ημερησίως. 

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να διατηρήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τις χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά εθελοντικός εμβολιασμός με mRNA για τους εφήβους 15-17


Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Μέσω DNA αναζητείται εάν ο 49χρονος φαντομάς έχει εμπλοκή και σε άλλες κλοπές έργων τέχνης


Wimbledon: Πρόστιμο 3000 δολαρίων στον Τσιτσιπά λόγω... οδηγιών από τον πατέρα του την ώρα του αγώνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης