Κορωνοϊός - Βρετανία: Νέα χαλάρωση μέτρων ανακοινώνει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον για την Αγγλία

Κορωνοϊός - Βρετανία: Νέα χαλάρωση μέτρων ανακοινώνει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον για την Αγγλία

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου

boris_johnson
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο του για τη χαλάρωση του λοκντάουν στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων και οδηγιών για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, βαδίζουμε σταδιακά στον οδικό μας χάρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον. «Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες», παρατήρησε ο ίδιος.

«Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από την COVID και να αποφασίζουμε με κρίση σχετικά με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Η χρήση των εμβολίων στη Βρετανία καταγράφηκε σε ποσοστό 86% του ενήλικου πληθυσμού που έχει λάβει την πρώτη δόση ενώ το 64% είχε λάβει τη δεύτερη δόση μέχρι χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως από την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, ενώ το τελευταίο βήμα για την χαλάρωση του λοκντάουν καθυστέρησε κατά τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να έχουν δυνατότητα εμβολιασμού περισσότεροι άνθρωποι.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών στη Βρετανία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό βαθμό για την πρόληψη των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας σε νοσοκομεία από το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε χθες ότι μάσκες προστασίας προσώπου δεν θα είναι απαραίτητες μετά το τελευταίο βήμα στη χαλάρωση του λοκντάουν.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Σοβαρή η κατάσταση του 16χρονου που τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από βουτιά

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης