Ουίλιαμ και Χάρι: «Έσπασαν τον πάγο» μετά από 18 μήνες - Μαζί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνας - Δείτε βίντεο

Ουίλιαμ και Χάρι: «Έσπασαν τον πάγο» μετά από 18 μήνες - Μαζί στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνας - Δείτε βίντεο

Αν και το ρήγμα στη σχέση τους είναι βαθύ, τα δύο αδέλφια έδωσαν το παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους - «Οικογενειακή υπόθεση» των Σπένσερ η τελετή

william-harry3
Οι πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, αν και οι σχέσεις τους είναι στον «πάγο» εδώ και 18 μήνες, ενώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης για να παραστούν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην επέτειο των 60 ετών από την γέννησή της.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο, με μόλις 15 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων ο αδελφός της πριγκίπισσας κόμης Σπένσερ και οι δύο αδελφές της, λαίδη Σάρα Μακκορκουντέιλ και λαίδη Τζέιν Φέλοους καθώς και ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το έργο. Με την ηχηρή απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σκωτία, του πρίγκιπα Κάρολου και της Κέιτ Μίντλετον, ο βρετανικός Τύπος χαρακτήρισε την τελετή «οικογενειακή υπόθεση» των Σπένσερ.


Χάρι και Ουίλιαμ στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο πριν τα αποκαλυπτήρια ενώ μαζί απομάκρυναν το πράσινο ύφασμα για να αποκαλυφθεί το μπρούτζινο άγαλμα της αγαπημένης «πριγκίπισσας του λαού», που με τα χέρια της αγκαλιάζει δύο παιδιά, προφανώς, μια αναφορά στο ανθρωπιστικό έργο της Νταϊάνα με έμφαση στα παιδιά και στους νέους.

Κλείσιμο
Το άγαλμα στήθηκε στον αγαπημένο κήπο Sunken Gardens της πριγκίπισσας, εκεί όπου η Νταϊάνα αναζητούσε ηρεμία και ξεκούραση, πριν το νήμα της ζωής της κοπεί απότομα σε τροχαίο στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997.

Με κοινή δήλωσή τους οι δύο γιοι της πριγκίπισσας αναφέρουν: «Κάθε μέρα ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας και ελπίζουμε πως αυτό το άγαλμα θα είναι για πάντα ένα σύμβολο για τη ζωή της και για όσα μας κληροδότησε. Σήμερα, που θα ήταν τα 60α γενέθλια της μητέρας, θυμόμαστε την αγάπη της, την δύναμη και τον χαρακτήρα της - στοιχεία που την μεταμόρφωσαν σε μια δύναμη του καλού σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο».

Πριν την λιτή τελετή οι δύο Βρετανοί γαλαζοαίματοι περπάτησαν μαζί και συνομιλούσαν στον κήπο του παλατιού του Κένσινγκτον, όπου 4.000 είδη φυτών και λουλουδιών από τα αγαπημένα της πριγκίπισσας, φυτεύτηκαν για την ημέρα των αποκαλυπτηρίων.
000_9DN7MC
Κάτω από το άγαλμα μια πέτρινη επιγραφή γράφει το όνομα της πριγκίπισσας και την ημερομηνία των αποκαλυπτηρίων. Μπροστά από το άγαλμα σε μια πέτρα έχει χαραχτεί απόσπασμα από το ποίημα The Measure of A Man, του Άλμπερτ Σβάιτσερ, το οποίο είχε διαβαστεί το 2017 στην τελετή των 20 ετών από τον θάνατο της πριγκίπισσας.

Αν και η τελετή πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, από το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες θαυμαστές της πριγκίπισσας Νταϊάνα από όλη τη Βρετανία βρέθηκαν έξω από τις πύλες στο παλάτι του Κένσινγκτον και άφησαν στη μνήμη της λουλούδια, μπαλόνια και κάρτες.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετακινήσεις στα νησιά: Από τις 5 Ιουλίου δεν θα ισχύουν τα self test

Στα 54 τα κρούσματα της «Δέλτα»: 25 νέα μέσα σε πέντε ημέρες

Βρετανία: Επιχειρηματίας και πολέμιος του lockdown πίσω από την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης του Χάνκοκ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης