Βρετανία: Συγκινητική επανένωση για Χάρι και Ουίλιαμ στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα

Βρετανία: Συγκινητική επανένωση για Χάρι και Ουίλιαμ στα αποκαλυπτήρια αγάλματος της Νταϊάνα

Τα δύο αδέρφια συναντήθηκαν στο Παλάτι του Κένσινγκτον, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος - «Ελπίζουμε ότι αυτό το άγαλμα θα αποτελέσει παντοτινό σύμβολο της ζωής και της κληρονομίας που άφησε η μητέρα μας», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση Ουίλιαμ και Χάρι

harry-william-diana-agalma-arthro
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια επανένωση γεμάτη συγκίνηση για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα, σε μια ιδιωτική τελετή, στον «Βυθισμένο Κήπο» του Παλατιού του Κένσινγκτον, στο παλάτι όπου πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της η «θλιμμένη πριγκίπισσα», προτού πεθάνει το 1997.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο για τα 60α γενέθλια της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, ενώ Ουίλιαμ και Χάρι συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την κηδεία του παππού τους πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο.

Η κατασκευή του αγάλματος της Νταϊάνα ανατέθηκε στον διάσημο γλύπτη Ίαν Ρανκ-Μπρόουντλι, το 2017, που έχει φιλοτεχνήσει την προτομή της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία βρίσκεται πάνω σε όλα τα νομίσματα της βρετανικής στερλίνας.

Στη διάρκεια της τελετής, Ουίλιαμ και Χάρι ήταν εμφανώς ευδιάθετοι, περπατούσαν με χαμόγελο, ο ένας δίπλα στον άλλον, χαιρετώντας με εγκαρδιότητα τα μέλη της οικογένειας Σπένσερ.

Ο Χάρι έφυγε 90 λεπτά μετά την έναρξη της τελετής, ενώ έφτασε ένα τέταρτο προτού ξεκινήσει. Στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων, χτυπούσε με ενθουσιασμό παλαμάκια, ενώ μοιράστηκε στιγμές γέλιου με τον θείο του και αδερφό της μητέρας του, Ερλ Σπένσερ. 

Ο Ουίλιαμ, από την πλευρά του, εμφανίστηκε πολύ πιο σοβαρός, ύστερα από 18 μήνες σχέσεων αμηχανίας με τον μικρότερο αδερφό του.

Κλείσιμο


Κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, οι δούκες των Κέιμπριτζ και Σάσεξ ανέφεραν σε ανακοίνωση που μεταφέρθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον τα εξής: 

«Σήμερα η μητέρα μας θα συμπλήρωνε τα 60 χρόνια. Θυμόμαστε την αγάπη, τον δυναμισμό και τον ισχυρό χαρακτήρα της, στοιχεία που βοήθησαν πολλές ζωές προς το καλύτερο. Κάθημερινά ευχόμαστε να ήταν ακόμη μαζί μας. Ελπίζουμε ότι αυτό το άγαλμα θα αποτελέσει παντοτινό σύμβολο της ζωής και της κληρονομίας που άφησε».

O πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται στο Λονδίνο από την περασμένη Παρασκευή ωστόσο βρισκόταν σε αυτοαπομόνωση  στο Frogmore Cottage. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εκδήλωση απόντες ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Κέιτ Μίντλετον.


Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ δεν έδωσε το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος επικαλούμενη την... πανδημία της νόσου Covid.

Πηγές του Παλατιού διερωτώνται αν το επιχείρημά της ότι θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των ατόμων που θα παραστούν στην εκδήλωση, ήταν η κατάλληλη δικαιολογία για να αποφύγει όλο αυτό το δράμα για μια ακόμα φορά.

«Ο σύζυγός της Ουίλιαμ δεν θέλει η Κέιτ να μπει στο επίκεντρο κριτικής για μια ακόμα φορά. Ο Ουίλιαμ έχει κουραστεί με όλο αυτό το δράμα και αποφάσισαν να επισκεφτούν το άγαλμα ιδιωτικά και οικογενειακά με τα τρία τους παιδιά», όπως επισημαίνει η ίδια πηγή.
Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η λίστα των επισκεπτών για την τελετή είχε μειωθεί αρκετά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «DailyMail», αναμένεται να γίνει μία νέα εκδήλωση προς τιμήν της Νταϊάνα τον Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση του κτηρίου στο Μαϊάμι - Στην πισίνα η «ρίζα» της πολύνεκρης τραγωδίας;

Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την 34χρονη από τη Ζαχάρω - Είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό

Σοκαριστικό τροχαίο με εγκατάλειψη στο Νέο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης