Μεσανατολικό: Τυνησία, Νορβηγία και Κίνα αξιώνουν δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή
Στις πρώτες δύο βιντεοδιασκέψεις, που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν στην υιοθέτηση κοινής δήλωσης για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση
Η Τυνησία, η Νορβηγία και η Κίνα αξίωσαν χθες Τετάρτη το βράδυ να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, που όμως αυτή τη φορά θα είναι δημόσια, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Η συνεδρίαση αυτή, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο το Ισραήλ όσο και Παλαιστίνιοι, θα είναι η τρίτη που θα διεξαγάγει το Συμβούλιο Ασφαλείας από τη Δευτέρα. Στις πρώτες δύο βιντεοδιασκέψεις, που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν στην υιοθέτηση κοινής δήλωσης του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ που θα ζητεί να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, κρίνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα ήταν «αντιπαραγωγική» σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με διπλωμάτες.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.