Κορωνοϊός - Βρετανία: Οι έγκυες δεν θα εμβολιάζονται πλέον με AstraZeneca

Κορωνοϊός - Βρετανία: Οι έγκυες δεν θα εμβολιάζονται πλέον με AstraZeneca

Όσες είχαν κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca θα κάνουν και τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου - Από εδώ και πέρα οι εγκυμονούσες θα εμβολιάζονται με Pfizer ή με Moderna

astrazeneca
Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού για τον εμβολιασμό των εγκύων στη Βρετανία με το ενέσιμο σκεύασμα της AstraZeneca ακυρώνονται καθώς οι αρχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας επισημαίνουν ότι οι γυναίκες που κυοφορούν, θα κάνουν τα εμβόλια είτε της Pfizer είτε της Μoderna.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι γιατροί καλούνται να ακυρώσουν όλα τα ραντεβού μετά την σύσταση των αρμοδίων αρχών.

Οι αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρεανίας (NHS) σε επιστολή τους που απέστειλαν στην ιατρική κοινότητα, έδωσαν σαφείς οδηγίες ότι εάν δεν υπάρχουν εμβόλια των Pfizer και Moderna για τις έγκυες, τότε καλό θα ήταν να περιμένουν την σειρά τους για να λάβουν το ενέσιμο σκεύασμα όταν θα είναι διαθέσιμο.

Η επίμαχη επιστολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας υπογραμμίζει ότι οι έγκυες που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, θα πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία Τζόρτζ Φλόιντ: Οι ΗΠΑ «ανάσαναν» με την ετυμηγορία «ένοχος» για τον Ντέρεκ Σόβιν

Αγωνία για το αποτύπωμα των «κορωνοπάρτι» - Πολύ αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για το γαλλικό πλοίο L' Atalante
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης