Κορωνοϊός - Γαλλία: Ο υπουργός Υγείας τάσσεται υπέρ μιας περιφερειακής χαλάρωσης του lockdown

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ο υπουργός Υγείας τάσσεται υπέρ μιας περιφερειακής χαλάρωσης του lockdown

Ο Βεράν προσθέτει ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι το πιο πρόσφατο κύμα στη Γαλλία έχει αρχίσει να υποχωρεί, ο κορωνοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα

france_paris
Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν θα επικροτούσε μια χαλάρωση ανά περιφέρεια των μέτρων lockdown που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19, όπως δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην περιφερειακή εφημερίδα Le Telegramme που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Βεράν προσθέτει ότι ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι το πιο πρόσφατο κύμα της επιδημίας στη Γαλλία έχει αρχίσει να υποχωρεί λίγο, ο νέος κορωνοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι 5.970 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19, έναντι 5.893 την προηγούμενη ημέρα, το οποίο δείχνει ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση.

Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης 449 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας, αριθμός που αυξήθηκε από 140 την Κυριακή, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πανδημία ανήλθε σε 101.183.

Η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι μια επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε συνδυασμό με το εθνικό λοκντάουν για έναν μήνα που εφαρμόζεται από τα τέλη Μαρτίου θα συμβάλουν στην ανάκτηση του ελέγχου επί του πρόσφατου κύματος της επιδημίας.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει μια χαλάρωση του lockdown τον Μάιο, αν βέβαια έχει ενδείξεις ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να ξανανοίξει ορισμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Κλείδωσαν» οι 6 δόσεις για την πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ

Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών θέλει «Πάσχα στο χωριό»

Το οικογενειακό δράμα πίσω από την παιδοκτονία στο Κορωπί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης