Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών θέλει «Πάσχα στο χωριό»

Δημοσκόπηση: Το 62% των πολιτών θέλει «Πάσχα στο χωριό»

Τι λένε οι πολίτες για εμβολιασμούς και μέτρα - Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

pasxa_xwrio
Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα», το 62% των πολιτών απαντά «ναι», το 29% «όχι» και 9% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
ALCO_04

Αυτό απαντούν οι πολίτες στη δημοσκόπηση του ΟPEN. Στο ερώτημα «Θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια με τη χρήση των self-test», το 65% απαντά ότι είναι σωστή, 24% λανθασμένη και 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
ALCO_05

Κλείσιμο
Το 64% πιστεύει ότι οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης και το 20% ότι δεν επηρεάζονται.
ALCO_01

Την ίδια ώρα το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, ενώ τέσσερις στους δέκα (40%) απαντούν ότι είναι.
ALCO_02

Το 81%, παράλληλα, αποτιμά θετικά το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων(λιανεμπόριο, διαδημοτικές μετακινήσεις Σαββατοκύριακα), ενώ σε ερώτηση αναφορικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών το 55% απάντησε ναι και το 35% όχι.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το εάν πιστεύουν ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα είναι καλύτερη, ίδια ή χειρότερη απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια το 36% απάντησε χειρότερη, το 35% ίδια, το 23% καλύτερη και το 6% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Σε άλλη σχετική ερώτηση το 56% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών και το 32% ότι είναι ικανοποιημένοι.

Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα», το 43% απάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και το 29% κανέναν από τους δύο.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 37.4% ΝΔ, 23.8% ΣΥΡΙΖΑ, 5.9% Κίνημα Αλλαγής, 5.6% ΚΚΕ, 4.2% Ελληνική Λύση, 2.9% ΜέΡΑ25, 1.4% Πλεύση Ελευθερίας και 13.7% αναποφάσιστοι.
ALCO_10

Ειδήσεις σήμερα:

Στοπ στα εμβόλια J&J και AstraZeneca σε νέες γυναίκες

ΗΠΑ: Ο πρώην αντιπρόεδρος Ουόλτερ Μοντέιλ απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών

Πανδημία-Αργεντινή: Πάνω απο 4.300 ασθενείς σε ΜΕΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης