Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτισε η Ελισάβετ τον αγαπημένο της πρίγκιπα

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτισε η Ελισάβετ τον αγαπημένο της πρίγκιπα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μόλις με 30 καλεσμένους πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου - Η Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον άνδρα που τη στήριζε επί 73 χρόνια - Λάβαρο με ελληνικό σταυρό σκέπαζε το φέρετρο του βασιλικού συζύγου - Βήμα βήμα η συγκινητική τελετή

kideia-main4
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αυστηρούς περιορισμούς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 99 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το Ηνωμένο Βασίλειο.


Μετά από 73 χρόνια κοινής ζωής με τον άνδρα που σφράγισε τη ζωή της και τη στήριξε όσο κανείς άλλος, η Ελισάβετ της Αγγλίας αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της Φίλιππο. Στο πλευρό της βρίσκονταν οι λιγοστοί καλεσμένοι που προσκλήθηκαν στην τελετή, τα παιδιά και τα εγγόνια του βασιλικού συζύγου.

Δείτε βίντεο με τα πιο συγκινητικά στιγμιότυπα της κηδείας:



Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-caq3bp8906yh-se)


Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία το φέρετρο με τη σορό του πρίγκιπα Φιλίππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ.  Στη συνέχεια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχώρησαν.

Κλείσιμο


Το φέρετρο με την σορό του Φιλίππου μεταφέρθησε νωρίτερα στο παρεκκλήσι πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ. 




000_9886AY

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολούθησαν πεζή το φέρετρο, ακολουθούμενοι από τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και τους δύο γιους του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι. Το φέρετρο σταμάτησε στις 17.00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα. Η τελετή της νεκρώσιμης ακολουθίας πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. 
Screenshot_2021-04-17_171029
Screenshot_2021-04-17_171249

Με μαύρο κοστούμι ο πρίγκιπας Άντριου στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πάνω από ένα χρόνο

Τηρώντας ευλαβικά τις οδηγίες της Βασίλισσας Ελισάβετ ότι οι άρρενες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν θα φορούν στρατιωτική στολή αλλά κοστούμι στην κηδεία του πατέρα του, ο πρίγκιπας Άντριου ακολούθησε τον ενδυματολογικό κώδικα που ανακοίνωσε η μονάρχης.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail» , o πρίγκιπας Άντριου μετέβη στο Κάστρο του Ουίνδσορ φορώντας μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Έπσταιν με τον ίδιο να εμπλέκεται στα πάρτι οργίων που διοργάνωνε ο Αμερικανός δισεκατμμυριούχος επιχειρηματίας με «σκλάβες του σεξ»- ακόμη και με ανήλικες - ο πρίγκιπας Άντριου είχε αποσυρθεί από τα τα φώτα της δημοσιότητας

000_9884FZ
feretro1
feretro

Υπενθυμίζεται ότι τις ώρες πριν την κηδεία οι αστυνομικοί του Λονδίνου «χτένιζαν» την περιοχή γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο του Ουίνδσορ, κάνοντας έρευνες μέχρι και σε αποχετεύσεις και ποτάμια, θέλοντας να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην κηδεία. Στο Λονδίνο, όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν κλείσει από νωρίς, και δεκάδες αστυνομικοί - μερικοί ένοπλοι - και αξιωματικοί ασφαλείας επιστρατεύτηκαν πραγματοποιώντας περιπολίες στους γύρω δρόμους.



Την ίδια ώρα, στις πύλες του Κάστρου του Ουίνδσορ είχαν τοποθετηθεί ατσάλινες μπάρες έτσι ώστε να μην μπορεί να περάσει κανένα όχημα.

Δείτε βίντεο από τις αφίξεις μελών της βασιλικής οικογένειας στο Κάστρο του Ουίνδσωρ





Το λάβαρο του πρίγκιπα Φίλιππου με τον ελληνικό σταυρό σκέπαζε το φέρετρο

Το φέρετρο του Φίλιππου καλυπτόταν από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

Στρατιωτικά αγήματα απέτισαν τιμές στον δούκα του Εδιμβούργου. Τα αγήματα προέρχονταν από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων με τα οποία ο πρίγκιπας Φίλιππος διατηρούσε στενούς δεσμούς. Στα εδάφη του Κάστρου του Ουίνδσορ βρίσκονταν παρατεταγμένα αγήματα του Βασιλικού Ναυτικού, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), του 4ου Βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας, του Βασιλικού Ιππικού, των Στρατιωτικών Ιπποτών του Ουίνδσορ και η Φρουρά του Κάστρου του Ουίνδσορ.

william_kate
coffin_phillip


Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου ήταν μια κηδεία εντελώς διαφορετική από τις κηδείες άλλων γαλαζοαίματων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όχι μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, αλλά και επειδή ο Φίλιππος είχε εκφράσει την επιθυμία στην κηδεία του να μη γίνει «φασαρία» και να προσκληθούν μέλη της οικογένειάς του από τη Γερμανία, όπου είχαν παντρευτεί οι αδελφές του. Οι προσκεκλημένοι ήταν μόνο 30, όλοι φορούσαν μάσκες και κρατούσαν τις αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στο κοινό. 


Ειδήσεις σήμερα

Μάζεψαν 50 σακούλες σκουπιδιών μετά το κορωνοπάρτι με τα 2.000 άτομα στην Κυψέλη - Δείτε το πριν και το μετά

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου: «Aτσάλινος κλοιός» γύρω από το Μπάκιγχαμ και το Κάστρο του Ουίνδσορ

Self test στον ιδιωτικό τομέα: Για ποιους είναι υποχρεωτικά από τη Δευτέρα - Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης