Biontech: Στην αγορά σε δύο χρόνια αντικαρκινικά εμβόλια mRNA!

Biontech: Στην αγορά σε δύο χρόνια αντικαρκινικά εμβόλια mRNA!

Η Ozlem Tureci, που ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον σύζυγό της Ugur Sahin , δήλωσε στο AP ότι ετοιμαζουν  εμβόλια καταπολέμησης καρκινικών όγκων, με την τεχνολογία mRNA που οδήγησε στην παραγωγή του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό

Bion
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Biontech θα είναι έτοιμη να διαθέσει στην αγορά εμβόλια για διάφορα είδη καρκίνου , με την τεχνολογία mRNA, δήλωσε η Ozlem Tureci, συνιδρύτρια της εταιρείας με τον σύζυγό της Ugur Sahin.

Όπως είναι γνωστό, η Biontech ήταν η εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία που οδήγησε στο εμβόλιο για τον covid-19, που έγινε γνωστό ως εμβόλιο «Pfizer-Biontech», που ήταν το πρώτο ευρέως διαδεδομένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Biontech, που ήταν μία σχετική μικρή γερμανική φαρμακευτική εταιρεία, μεγάλωσε ταχύτατα εν μέσω της πανδημίας, λόγω της ανάπτυξης του εμβολίου και της ευρύτατης χρήσης του - εξέλιξη που, όπως είπε σε συνέντευξή της στο AP η Tureci, έδωσε στην εταιρεία τους πόρους για να προσεγγίσει τον αρχικό της στόχο, που ήταν να δημιουργήσει νέα όπλα κατά του καρκίνου.

«Μελετούμε κάποια εμβόλια για διαφορετικούς τύπους καρκίνου, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία mRNA», είπε η συνιδρύτρια της Biontech που είναι η επικεφαλης του τμήματος φαρμάκων της εταιρείας.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα είναι διαθέσιμη μία τέτοια θεραπεία», η Tureci απάντησε επί λέξει ότι «είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την ανάπτυξη μιας νεωτερικής ιδέας. Αλλά περιμένουμε ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που που θα μπορούμε να προσφέρουμε τα αντικαρκινικά εμβόλια στον Κόσμο».

Όπως είναι γνωστό, η τεχνολογία της Biontech , όπως και της ανταγωνιστικής Moderna, που έχει βάση τις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τον «αγγελιοφόρο» (messenger) RNA (εξ ου και ο όρος εμβόλια mRNA) , για να μεταφέρει οδηγίες στον ανθρώπινο οργανισμό για την δημιουργία πρωτεϊνών που επιτίθενται σε έναν συγκεκριμένο ιό - όπως συμβαίνει στην περίπτωση του covid-19.

Κλείσιμο
Με την ίδια τεχνολογία προβλέπεται από την εταιρεία ότι θα γίνει δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων και κατά διαφόρων τύπων καρκίνου - η Tureci δεν διευκρίνισε αν τα νέα της εμβόλια θα αφορούν μόνον συγκεκριμένους καρκίνους ή ένα ευρύτατο φάσμα ογκολογικών ασθενειών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανώτατοι καθολικοί κληρικοί στην Κολωνία συγκάλυπταν κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους

Good Job Nicky: «Ο πατέρας μου είναι ο Βαρθακούρης, ο Πάριος είναι ένα ιερό τέρας που θαυμάζω»

Ιταλία: Υπό εξέταση το ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού με τα επαγγέλματα γιατρού και νοσοκόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης