Κορωνοϊός - Γερμανία: Ασφαλές το εμβόλιο της ΑstraZeneca, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Κορωνοϊός - Γερμανία: Ασφαλές το εμβόλιο της ΑstraZeneca, λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Διαβεβαίωσεις για το εμβόλιο δίνει και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ

astrazeneca
Ασφαλές θεωρούν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τη χορήγησή του.

«Ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα υποδεικνύει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους, ακόμη και έπειτα από όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί», δήλωσε ο κ. Σπαν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ' όψιν και εξετάζονται από το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ». «Λυπάμαι για το γεγονός ότι κάποιες χώρες της ΕΕ διέκοψαν την χορήγησή του. Θεωρώ σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία και το ζήτημα είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αιτιακή σχέση μεταξύ του εμβολίου και των παρενεργειών», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο καθηγητής Βίλερ από την πλευρά του τόνισε ότι στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου αποφασίστηκε αφότου οι αρμόδιες αρχές είχαν ελέγξει όλα τα στοιχεία, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για στατιστικά μεγάλη διασύνδεση» των προβλημάτων με το εμβόλιο. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Γερμανία πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 900.000 άνθρωποι. Ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής και, όταν εμβολιάζουμε ηλικιωμένους, είναι φυσικά σαφές ότι υπάρχει μια χρονική σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού και ενδεχόμενου θανάτου ενός ηλικιωμένου. Αυτό είναι καθαρή στατιστική. Είναι ωστόσο σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.


Ειδήσεις σήμερα

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας!

Πέντε νέες καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών -Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Εξοργιστική επίθεση σε οδηγό της Uber από 3 γυναίκες - Τον έβριζαν και έβηχαν πάνω του (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης