Μάθιου ΜακΚόναχι: «Σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας

Μάθιου ΜακΚόναχι: «Σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας

«Alright, alright, alright...»

Matthew_McConaughey_2
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι ανακοίνωσε ότι «σκέφτεται σοβαρά» να βάλει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας, περίπου έναν χρόνο πριν από τις εκλογές στην πολιτεία.

Σύμφωνα με την Guardian, ο χολιγουντιανός σταρ αποκάλυψε τις προθέσεις του μιλώντας στο podcast της MKO Crime «Stoppers of Houston» με τίτλο «The Balanced Voice» την περασμένη Τετάρτη. Όπως εξήγησε στην παρουσίαστρια του podcast, Ράνια Μανκάριους, πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που όντως εξετάζει.
«Αισθάνομαι ότι έχω ορισμένα πράγματα να διδάξω και να μοιραστώ, όμως ποιος είναι ο ρόλος μου; Σε ποια κατηγορία θα ενταχθώ ενώ μπαίνω σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μου;» διερωτήθηκε με το γνωστό... φιλοσοφικό του ύφος.

Αν ο ΜακΚόναχι προχωρήσει τελικά με αυτό το σχέδιο και ξεκινήσει την καμπάνια του, Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γκρεγκ Άμποτ, τον Ρεπουμπλικανό νυν κυβερνήτη της πολιτείας που αποζητά να επανεκλεγεί.



Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει υπαινιχθεί ότι θα ενδιαφερόταν να αναμιχθεί στην πολιτική, υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Όταν τον Νοέμβριο του 2020 ο 51χρονος είχε ερωτηθεί σχετικά από τον συντηρητικό ραδιοφωνικό παραγωγό Χιου Χιούιτ, είχε απαντήσει ότι «αυτό θα εξαρτηθεί περισσότερο από τον κόσμο παρά από εμένα».

Κλείσιμο
Ο γοητευτικός σταρ χαρακτήρισε τον κόσμο της πολιτικής «κατεστραμμένη υπόθεση», επισημαίνοντας πάντως ότι θα παρουσίαζε περισσότερο ενδιαφέρον εάν «επαναπροσδιόριζε τον σκοπό της».



Δεν είναι σαφές σε ποια πολιτική παράταξη ανήξει ο ΜακΚόναχι, και υπάρχουν πολλές εικασίες online σχετικά με το εάν θα βάλει (εάν τελικά το αποφασίσει) υποψηφιότητα ως Ρεπουμπλικανός ή ως Δημοκρατικός. Την απορία αυτή διατύπωσε έξυπνα και ο Τζέιμς Κόρντεν στην εκπομπή του σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μακόναχι, και διερωτώμενος αν τελικά θα είναι «alright, alright, alright» (κατά την αγαπημένη φράση του σταρ) ή... «all-left, all-left, all-left»!

Σε παλαιότερες δηλώσεις του πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που διχάζουν τις δύο πολιτικές παρατάξεις στις ΗΠΑ, ο σταρ έχει εμφανιστεί συμβιβαστικός και μετριοπαθής, ισχυριζόμενος ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.



Για παράδειγμα, πάνω στο ζήτημα της οπλοκατοχής και της «επιδημίας περιστατικών βίας» που σχετίζονταν με όπλα το 2018, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε εκφράσει ανησυχία ότι η πορεία March for Our Lives (η οποία οργανώθηκε μετά τους πυροσβολισμούς στο γυμνάσιο Πάρκλαντ) θα «καταληφθεί» από κάποιο κίνημα που τάσσεται γενικά κατά των όπλων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πορεία θα έπρεπε να είναι υπέρ της δίκαιης και υπεύθυνης οπλοκατοχής, αλλά κατά της πώλησης όπλων εφόδου, απεριόριστων γεμιστήρων και χορήγησης αδειών χωρίς ενδελεχείς ελέγχους.

Τον πρώτο καιρό της πανδημίας, ο σταρ είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για το τρόπο που και οι δυο πολιτικές παρατάξεις είχε προσπαθήσει να δώσουν πολιτική χροιά στο ζήτημα της χρήσης μάσκας και είχε επικρίνει την κυβέρνηση του Τραμπ για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης.

Μιλώντας στο δημοφιλές podcast του Τζο Ρόγκαν τον περασμένο Οκτώβριο, ο 51χρονος είχε επικρίνει μερικούς φιλελεύθερους συναδέλφους του στον χώρο της σοουμπιζ, οι οποίοι υιοθετούν ακροαριστερές απόψεις σε θέματα όπως π.χ. η θρησκεία, χαρακτηρίζοντάς τους υποκριτές.


Ειδήσεις σήμερα

Εξοργιστική επίθεση σε οδηγό της Uber από 3 γυναίκες - Τον έβριζαν και έβηχαν πάνω του (Βίντεο)

Κορωνοϊός και νεογνά: Σπάνια η ενδομήτρια μετάδοση

«Αόρατα» στην Ελλάδα τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης