Ισπανία: Πάνω από 100 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των Καναρίων νήσων

Ισπανία: Πάνω από 100 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των Καναρίων νήσων

Το 2020, 23.023 μετανάστες αφίχθησαν στα Κανάρια νησιά, οκταπλάσιοι από αυτούς που είχαν φθάσει σε αυτά την προηγούμενη χρονιά, ενώ διπλάσιος ήταν και ο αριθμός των μεταναστών τους δυο πρώτους μήνες του 2021 σε σχέση με τους αντίστοιχους περινούς

migrants_spain
Η ισπανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι μέλη της διέσωσαν το Σαββατοκύριακο 107 μετανάστες στα ανοικτά των Καναρίων νήσων.

Το Σάββατο, εντοπίστηκε πλεούμενο με 15 μετανάστες στα ανοικτά της Τενερίφης και κατόπιν δεύτερο με 41 μετανάστες, όλους άνδρες από την υποσαχάρια Αφρική, κοντά στη Μεγάλη Κανάρια.

Χθες Κυριακή, άλλοι 51 άνθρωποι, 49 άνδρες και δύο γυναίκες, διασώθηκαν στα ανοικτά της Μεγάλης Κανάριας, σύμφωνα με την ισπανική ακτοφυλακή.

Το 2020, 23.023 μετανάστες αφίχθησαν στα Κανάρια νησιά, οκταπλάσιοι από αυτούς που είχαν φθάσει σε αυτά την προηγούμενη χρονιά (2.687), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, στο αρχιπέλαγος αφίχθησαν 2.341 μετανάστες, έναντι 1.103 τους πρώτους δύο μήνες του 2020, κατά την ίδια πηγή.

Τα εκατό χιλιόμετρα που χωρίζουν τη βορειοδυτική Αφρική από το κοντινότερο σημείο στα Κανάρια, εξαιρετικά επικίνδυνη θαλάσσια διαδρομή λόγω των ισχυρών ρευμάτων, διαπλέουν —συχνά με παραφορτωμένα πλεούμενα— ολοένα περισσότεροι μετανάστες, καθώς οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, τη Λιβύη και το Μαρόκο μείωσαν τις μεταναστευτικές ροές στη Μεσόγειο.



Ειδήσεις σήμερα: 

Survivor: Το πάρτι στο κότερο και οι νέες υποομάδες

Ισημερινή Γουινέα: 15 νεκροί και 500 τραυματίες από εκρήξεις σε στρατόπεδο-Δείτε βίντεο

Υεμένη: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 170 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε κέντρο κράτησης μεταναστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης